Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 4311 tot 4315
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

De GOUDprijs stabiliseert

Rond het GOUD is het opnieuw relatief windstil geworden. Wie had gerekend dat de prijsval nog een verlengstuk zou krijgen, heeft alleszins op korte termijn ongelijk gekregen. Er lijkt een pril evenwicht tot stand te zijn gekomen op de GOUDmarkt, wat bemoedigend kan genoemd worden.

Aan rapporten over het GOUD is momenteel nochtans geen gebrek. Grosso modo zijn daar 2 strekkingen in te herkennen: de bulls die er geen moment aan twijfelen dat de GOUDprijs zal herstellen en de bears die geloven dat het over en uit is met het GOUD.

Stevige steun op $1,321...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Nog niet overtuigd van de welvaartstransfer van West naar Oost? Lees dit!!

Deutsche Bank heeft aangekondigd dat het een nieuwe kluis gaat openen voor de opslag van fysiek GOUD in Singapore. De kluis zou 200 ton GOUD kunnen bevatten en is de tweede grootste kluis van Deutsche Bank. Dit bewijst eens te meer de transfer van welvaart die in volle ontplooiing is van West naar Oost, aldus Mineweb...

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Deutsche Bank opent locatie voor GOUDopslag in Singapore

Deutsche Bank heeft een nieuwe opslaglocatie voor GOUDstaven geopend in Singapore. In een locatie die grenst aan het vliegveld van singapore kan de bank 200 ton GOUD opslaan. Deutsche Bank speelt in op de toenemende vraag naar GOUD in Zuidoost-Azië.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Dit edelmetaal doet het in alle stilte wel goed

Het moet niet altijd GOUD of zilver zijn die in de spotlights staan. Net als zilver is palladium ook een industriële grondstof en een edelmetaal. Maar daar de zilverprijs in het slop zit, zit de prijs voor palladium in de lift. En er zit nog meer in de pijplijn. Zilver loopt naast GOUD, hét edelmetaal dat gevoelig is aan prijsdruk, maar de prijs voor palladium is afhankelijk van het verschil tussen vraag en aanbod, zoals het zou moeten.

Vorig jaar was er 10 % meer vraag naar palladium dan er aanbod was. Ook dit jaar zal er eenzelfde verschil zijn op de markt. In 2012 bedroeg de vraag 9,3 miljoen ounces of 1,1 miljoen ounces meer dan het aanbod. Dit grootste verschil in 11 jaar kon enkel goedgemaakt worden door de verkoop van Russische voorraden palladium.

Bron: fd.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Chinese cijfers drukken metaalprijzen, GOUD wint

De cijfers uit China, de grootste importeur van industriële metalen ter wereld, hebben een negatief effect op de prijzen van onder meer koper, aluminium en zink, die alle rond de anderhalf procent dalen. GOUD, dat sinds dit jaar al zo'n 17% goedkoper werd door het vooruitzicht van economisch herstel in de VS en daaraan gekoppeld een afbouw van de monetaire stimuleringprogramma door de Fed, profiteerde als 'veilige haven' en werd een paar tienden van een procent duurder. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$