Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 4316 tot 4320
Bron: fd.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Chinese cijfers drukken metaalprijzen, GOUD wint

De cijfers uit China, de grootste importeur van industriële metalen ter wereld, hebben een negatief effect op de prijzen van onder meer koper, aluminium en zink, die alle rond de anderhalf procent dalen. GOUD, dat sinds dit jaar al zo'n 17% goedkoper werd door het vooruitzicht van economisch herstel in de VS en daaraan gekoppeld een afbouw van de monetaire stimuleringprogramma door de Fed, profiteerde als 'veilige haven' en werd een paar tienden van een procent duurder. 

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Video: Mysterieuze GOUDhandel

Bij CBC spreken ze over het feit dat er vrijdag 7 juni een aantal millisecondes voordat het Amerikaanse banencijfer werd gepubliceerd, een enorme hoeveelheid aan GOUD is verkocht. Dat blijkt uit de data van NANEX, waar duidelijk aan is te zien dat de volumes enorm stegen net voor de nieuwe macrocijfers. Niemand weet precies wie verantwoordelijk is voor deze mysterieuze trade, echter is het duidelijk dat er mensen zijn die meer (en de dingen eerder) weten dan de rest. Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dat de werkgelegenheid in in Amerika in mei 2013 met 175.000 banen is gegroeid. Analisten gingen uit van 163.000 banen. De aandelenmarkten reageerden positief op dit nieuws en de prijs van GOUD en zilver daalde flink. De recente daling heeft een aantal handelaren in ieder geval geen windeieren gelegd.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

De GOUDzwendel

Als ruilmiddel met waarde bestaat nog steeds slechts één ding dat de tand des tijds heeft doorstaan. En dat is GOUD maar ook zilver welke binnenkort je redder zullen zijn als we verder gaan in dit grote monetaire experiment van roekeloos gelddrukken door alle centrale bankiers in de wereld. Het is als plassen in het bed, in het begin voelt het opgelucht, maar naarmate de tijd verstrijkt, begint het ongemakkelijk te worden.

In tegenstelling tot algemene perceptie, verdwijnt het aanbod van echt GOUD snel – in de VS piekte de GOUDproductie in 1998 op 11,8 miljoen ounces. Sindsdien, is de prijs van GOUD gestegen met meer dan 400%, doordat de GOUDmijnen steeds minder produceren. De geschatte productie in 2012 was slechts 7,4 miljoen ounces of wel 35% minder. Feitelijk is de GOUDproductie wereldwijd gedaald over de afgelopen tien jaar. In Zuid-Afrika, het land met de rijkste GOUDmijnen op Aarde, is over de afgelopen 10 jaar de productie met 52% omlaag gegaan. Nieuwe belangrijke ontdekkingen worden steeds “zeldzamer".

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

GOUD en zilver report (Week 23)

Het wekelijkse overzicht van het laatste nieuws uit de GOUDmarkt en zilvermarkt. Compleet met de prijsontwikkeling van afgelopen week. De GOUDprijs zakte vrijdag na publicatie van het banencijfer in de VS met meer dan 2%. Zilver verloor ruim 4%. Maar gaat het echt beter met de Amerikaanse arbeidsmarkt?

Bron: lpamsterdam.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Video: de werkelijke oorzaken van- en echte oplossingen voor de economische crisis

Tijdens Café Bastiat van 21 mei 2013  gaf Albert Spits een analyse van de economische crisis,  gebaseerd op inzichten vanuit de Oostenrijkse School voor Economie. Deze school ziet de vrije markt als de beste manier om tot maximale vrijheid en welvaart te komen. Voor ‘Oostenrijkers’ komt de huidige crisis niet als een verrassing, maar is het een logisch gevolg van het gevoerde beleid. Albert Spits, een van de weinige Nederlandse experts op het gebied van de Oostenrijkse School, legt in deze lezing op een toegankelijke manier uit wat de oorzaken zijn van de economische crisis en de verregaande consequenties daarvan. Hij legt de siuatie uit omtrent de geld- en kredietgroei en wat de essentie is van de GOUDstandaard als monetair systeem.  Ten slotte draagt hij duurzame oplossingen aan voor de problemen.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$