Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 4316 tot 4320
Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

GOUDprijs blijft onder druk door 'taper' angst Fed

De GOUDprijs zakt ook woensdag verder weg, nog altijd onder druk door de angst dat de Amerikaanse Federal Reserve nog dit jaar een start maakt met het afbouwen van zijn obligatie-opkoopprogramma.

Omstreeks 11.45 uur noteert de augustusfuture voor GOUD op $1.224,00 per troy ounce, een verlies van 4,0%, of $51,00. De julifuture voor zilver verliest 5,8%, of $1,14 en noteert op $18,40 per troy ounce.

Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Gelooft u nog in GOUD?

De dataspecialisten bij Bloomberg zeggen dat de daling van het GOUD met zo'n 22 procent sinds april betekent dat het gele metaal (foto Reuters) op weg is naar zijn slechtste kwartaalprestatie sinds... 1920. 

U weet wel, 1920 was het jaar dat Houdini nog volop actief was, Gandhi zijn geweldloos protest tegen de Britten vorm gaf, Al Capone van New York naar Chicago verhuisde en Adolf Hitler zijn Nazi partij organiseerde. 

Waarom zakt het GOUD? Collega Stijn Demeester analyseerde de toestand in de krant van vandaag. Door de aankondigingen van de Fed die rentestijgingen veroorzaakten, door nieuwe taksen en financieringsbelemmeringen in India (waar mensen graag GOUD kopen) en het einde van het huwelijksseizoen daar, het feit dat er vooralsnog geen hyperinflatie in zicht is. Gevolg: zowat iedere zakenbank verlaagde de verwachtingen voor de GOUDprijs. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

GOUD uit de gratie bij beleggers

De prijzen van GOUD en andere edelmetalen stonden woensdag opnieuw stevig onder druk. Meevallende cijfers over de Amerikaanse economie en het vooruitzicht dat de Federal Reserve mogelijk in de komende maanden zijn stimuleringsbeleid gaat inperken, verkleinen de vraag van beleggers.

De GOUDprijs zakte woensdag in de ochtendhandel met bijna 4 procent tot 1230,90 dollar per troy ounce (31,1 gram). Dat is de laagste prijs sinds eind augustus 2010. In september 2011 werd nog een recordprijs van 1921 dollar bereikt. Zilver werd bijna 6 procent goedkoper en noteerde ook op het laagste niveau van de afgelopen 34 maanden.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Azië en GOUD hand in hand de afgrond in

Een interessant artikel op Zero Hedge over het verband tussen de Nikkei index en GOUD. In de onderstaande grafiek is te zien hoe op hetzelfde moment zowel de GOUDkoers als de Nikkei index keihard onderuit gaan. Bestaat er een verband tussen deze twee, of is dit puur toeval?

De actuele GOUDkoers staat op dit moment in ieder geval weer lager, op een koers van $1.233 dollar per troy ounce!

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

GOUD en zilver goedkoopst in bijna drie jaar

De GOUDprijs is gezakt tot het laagste peil sinds september 2010, zilver was niet meer zo goedkoop sinds augustus van dat jaar. Een verklaring moet worden gezocht bij enerzijds de duurder wordende dollar en anderzijds de verwachting van een gewijzigd stimulusbeleid door het Amerikaanse stelsel van centrale banken (Fed).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$