Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 4316 tot 4320
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Jim Bianco maakt brandhout van Nouriel Roubini’s GOUDbashing

Jim Bianco was te gast op Bloomberg TV, waar hij tekst en uitleg gaf bij de beursrally. Volgens Bianco is vandaag enkel nog de stimulans van de Fed de drijfveer voor de hogere koersen. Neem die monetaire drug weg en de markten zullen snel genoeg gaan afkicken.

Voorts werd Jim Bianco ook nog gevraag naar de negatieve berichten van Nouriel Roubini over GOUD. Voor Bianco maken dit soort critici de fout door de prijs van GOUD te verwisselen met de GOUDprijs. De ene komt tot stand op de ‘papieren’ markten (ETF’s en futures), terwijl de andere in de fysiek markt wordt gevormd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Marc Faber: Koers van mijnaandelen kan verdubbelen

Beleggingsgoeroe Marc Faber denkt dat de aandelenkoersen van GOUDmijnen kunnen verdubbelen, indien de GOUDprijs met 20% stijgt. Opstartende mijnen kunnen moeilijk aan financiering komen als ze tegen de huidige prijs niet rendabel kunnen produceren.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

India importeerde in mei opnieuw veel GOUD: 162 ton

India heeft de afgelopen maand ongeveer 162 ton GOUD gekocht geïmporteerd, zo maakte een woordvoerder van het Indiase ministerie van Financiën bekend . Dat was niet alleen meer dan vorig jaar, maar ook veel meer dan waar men op gerekend had. In april werd er ook al meer GOUD verkocht dan normaal, omdat koopjesjagers profiteerden van de lagere GOUDprijs. Het ministerie van Financiën schat de import van GOUD in de maand april op 142,5 ton, een stijging van 138% ten opzichte van dezelfde maand in 2012.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

India importeerde in mei opnieuw veel GOUD: 162 ton

India importeerde in mei 162 ton, veel meer dan waar men op had gerekend. In april werd er ook al opvallend veel GOUD verkocht, naar schatting 142,5 ton. Als India in dit tempo GOUD blijft kopen zal het oude jaarrecord verbroken worden. Normaal importeren Indiërs ongeveer 80 ton GOUD per maand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Stormloop op GOUD in China, premie voor onmiddellijke levering met factor 4 naar omhoog

Wie had gedacht dat de GOUDhonger van de Chinezen is gestild, heeft het fout voor. Er woedt een heuse stormloop op GOUD in China, bij wijze van spreken probeert elke Chinees van de huidige lage GOUDprijs om zijn portie GOUD – in welke vorm dan ook – in huis te halen.

Chinezen zijn geen geduldig volkje, ze willen hun GOUD meteen. Hier en nu dus. Zelfs wanneer dat voor gevolg heeft dat ze een premie voor fysieke levering moeten betalen. De stormloop op GOUD in China heeft dergelijke vormen aangenomen dat die premie met de factor 4 naar omhoog is gegaan.

Binnenlandse vraag overtreft binnenlands aanbodLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$