Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 4321 tot 4325
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Bankencrisis + grote vraag groeilanden = steun voor GOUDprijs!

In de gegeven omstandigheden is het moeilijk om positieve factoren te bedenken die de GOUDprijs uit het slop kunnen halen. Uit een rondvraag gedaan bij waarnemers blijkt nochtans dat niet iedereen de mond heeft opgegeven. Er zijn wel degelijk een paar factoren die het tij kunnen doen keren.

Op de 1ste plaats is er de vraag vanuit de groeilanden, die ondanks de daling van de GOUDprijs enorm groot blijft. Vorig jaar steeg de vraag naar GOUD vanuit India met ruim een kwart, terwijl de vraag vanuit China met 20% steeg. Die vraag zal ook in de toekomst groot blijven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Willem Middelkoop bij rt[z] - 'The war on gold'

De GOUDprijs heeft flink geprofiteerd tijdens de economische crisis. Maar nu lijkt het erop dat de grondstof zijn belofte om almaar te blijven stijgen, niet heeft ingelost. Hoe komt dat? En is de GOUDprijs zijn hoogtepunt voorbij? Hoor nu de analyse van 'GOUDdeskundige' Willem Middelkoop.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Hoe staat de wereld er voor: een overzicht

Crisis in Japan, crisis in China, al jarenlang crisis in Europa, een vastgoedcrash in Australië, een vastgoedcrash in Canada, miljoenen protesten in Brazilië, een overrompeling naar GOUD in China en India, onrusten in het Midden-Oosten,... de lijst is lang. De wereld draait door, De wereld draait door, Zerohedge maakte een overzicht hoe het er voor staat in de wereld:

De Verenigde Staten ziet zijn bevolking armer worden terwijl de bedrijven steeds grotere winsten genereren. De ongelijkheid neemt met rasseschreden toe. De Fed is gedwongen tot het opkopen van de Amerikaanse obligaties omdat niemand anders ze nog wil aan deze rentevoeten, maar hogere rentevoeten zou de overheid te veel onder druk zetten. Het economisch herstel is marginaal en het einde van de ongeziene stijging van de beurs lijkt daar te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Patricia Edwards: “Inflatie kan de GOUDprijs ter hulp komen”

De GOUDen zomerdagen zijn op het noordelijk halfrond begonnen, maar de GOUDprijs zelf heeft een allesbehalve zonnige periode achter de rug. De persconferentie door Federal Reserve Chairman Ben Bernanke gegeven na afloop van de FOMC-meeting zette het GOUD meteen weer in de uitverkoop.

De GOUDprijs bevindt zich nu op een niveau dat voor het laatste werd opgetekend begin september 2010. Maar weinig waarnemers durven te spreken over een herstel van de GOUDprijs, het pessimisme over de toekomst van het edelmetaal is algemeen.

Uitzondering die de regel bevestigtLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$