Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 4321 tot 4325
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

GOUDprijs onder 1200 dollar per ounce

De GOUDprijs dook donderdag kortstondig onder 1200 dollar (920 euro) per ounce (31,1 gram) in New York. Na de bekendmaking van beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt en consumentenbestedingen verloor het edelmetaal zijn glans voor beleggers. GOUD geldt vaak als veilige belegging in economisch woelige tijden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Marc Faber ziet opportuniteiten!

In de U.S. wordt telkens opnieuw met spanning uitgekeken naar de verschijning van “The Gloom, Boom & Doom Report”. In dit rapport verkondigt Marc Faber zijn visie op de markten. Uit de titel van het rapport blijkt al meteen dat Faber niet bepaald als een vrolijke jongen kan omschreven worden.

Maar zelfs hij ziet opportuniteiten in de huidige marktomgeving. De toegenomen beweeglijkheid in verschillende asset klassen heeft er toe bijgedragen dat zich opnieuw kansen aanbieden. Die hebben we dus te danken aan de ‘tapering’-waarschuwing van de Fed.

Obligaties, GOUD en aandelen zijn oversold...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

GOUDmijnfondsbeheerder onder vuur op CNBC

We kregen de volgende videoclip toegestuurd van CNBC, waar in een sectie van het populaire programma Fast Money men een fondsbeheerder voor GOUDmijnen liet opdraven.

De geviseerde man heet Joseph Foster, verantwoordelijke bij de ETF-uitgever Van Eck International. Als Foster zijn zaak probeert maken waarom beleggers GOUD moeten hebben, dan wordt hij meteen figuurlijk met ‘pek en veren’ overladen door het Fast Money team.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

“We blijven geloven in de GOUDmijnaandelen”

GOUDmijnaandelen hebben hun glans verloren over de afgelopen 18 maanden. De investeerders hebben de sector massaal gedumpt, zoals ze ook de andere mijnbouwaandelen hebben gedumpt. De combinatie van een sterkere dollar en lagere grondstoffenprijzen is de ganse sector van de natural resources fataal geworden.

De gevolgen zijn dan ook niet te overzien. De Market Vectors Gold Miners Index ETF is t.o.v. vorig jaar met 45 procent in koers gedaald. Individuele mijnbouwaandelen als Barrick Gold en Newmont Mining lieten verliezen op jaarbasis van respectievelijk 53 en 36 procent optekenen.

Mijnbouwers verdienen nog altijd geld

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Daling GOUDprijs is een positief signaal

Er lijkt een ware verkoopgolf te zijn van fysiek GOUD, vooral bij de GOUD-ETF's. Dit veroorzaakt een verkoopgolf van fysiek GOUD door de verkoop van papieren GOUD. De man in de straat en de globale centrale banken blijven koper van GOUD. Zolang deze niet als eerste naar de exit lopen om hun fysiek GOUD te verkopen, blijft de stierenmarkt intact, aldus Michael Lombardi - Profit Confidential - op mining.com...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$