Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 4326 tot 4330
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Barclays: ‘GOUDmijnen op een keerpunt’

Nu de GOUDprijs aanstalten maakt op een dubbelde bodem in de grafiek, kijken plots weer veel partijen in de richting van GOUDmijnaandelen.

Barclays pakt uit met een research note over de sector, waar Barron’s de hand op wist te leggen. Analist van dienst Farooq Hamed gelooft dat de GOUDmijnsector voor een keerpunt staat:

Over de waardering heeft de analist het volgende te zeggen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Is dit de werkelijke reden voor de dood van Gaddafi

Het Zuid-Afrikaanse Sunday Times schrijft dat de jacht op het vermogen van Gaddafi zich verplaatst heeft naar Zuid-Afrika. De Libische kolonel werd in oktober 2011 vermoord door opstandelingen met behulp van een buitenlandse strijdmacht. Muammar Gaddafi heeft een fortuin aan GOUDstaven, diamanten en geld achtergelaten. In Zuid-Afrika is nu een deel van dat vermogen aangetroffen.

Libische onderzoekers geloven dat er meer dan $1 miljard aan GOUD, diamanten en cash opgeslagen ligt bij een viertal banken en twee beveiligingsbedrijven in Zuid-Afrika. Deze grote vondst is overigens nog maar een fractie van het totale vermogen van Gaddafi, dat geschat wordt op $80 miljard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Beren raken vermoeid op de GOUDmarkt

De GOUDprijs blijft het moeilijk hebben om het klif van $ 1.400 met overtuiging te nemen. Vorige week zag het er even naar uit dat de barrière doorbroken was, maar 's vrijdags werd de grens naar beneden weer doorbroken. Ook vandaag blijft de GOUDprijs rond de $ 1.400. Nochtans raken de GOUDberen stilaan uitgeput wat wijst op een stijging van de GOUDprijs in de komende weken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

GOUD is nooit lang onder de ‘Stairway to Hell’ gebleven

In de jaren 70 maakte Led Zeppelin het inmiddels legendarisch geworen ‘Stairway to heaven’, letterlijk vertaald ‘de trap naar de hemel’. De GOUDprijs heeft echter een andere beweging gemaakt die naar analogie van de Zeppelin-song ‘Stairway to Hell’ werd genoemd.

Daarmee wordt uiteraard gerefereerd naar de forse prijsval die het GOUD achter de rug heeft. Medio april ging de GOUDprijs zwaar onderuit en niets laat voorspellen dat er een snelle come-back zit aan te komen. De chart van het GOUD ziet er namelijk rotslecht uit.

Zeer bullish voor het GOUD

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

ISM LAGER, GOUD HOGER

Het is een voortdurend kat en muis spel op de beurs tussen goed nieuws en slecht nieuws. Zopas werd het nieuwe ISM-cijfer in de VS gepubliceerd, en dat was koren op de molen voor het ‘slecht nieuws’ kamp.

Het ISM-cijfer dook zelfs onder 50 punten, 49 om precies te zijn, wat wijst op een krimp van de Amerikaanse economie. Dit in tegenstelling tot berichten van de beleidsmakers dat alles rozengeur en maneschijn is met de economische activiteit in de VS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$