Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 4326 tot 4330
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

GOUD kan naar $ 900 en de stierenmarkt blijft toch intact

De huidige stierenmarkt van GOUD wordt wel eens vergeleken met de stierenmarkt in de jaren '70. In die periode ging de GOUDprijs van $ 35 naar een intraday piek van iets meer dan $ 900 tegen januari 1980, een stijging met factor x 26. De stijging in de huidige stierenmarkt ging van $ 250 naar $ 1.900, een stijging met factor 7,6. Er is dus nog ruimte in deze stierenmarkt.

Waarom voelt de stierenmarkt van vandaag dan zo anders aan als die van de jaren '70 vraagt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

De GOUDbubbel loopt leeg

De crash in april en de toekomstige 'tapering' van de Federal Reserve heeft een paradigma shift veroorzaakt bij de beleggers in hun houding ten opzichte van GOUD. GOUDmijnen zullen hun productie terugschroeven als de prijs blijft dalen.

De verkoop van GOUD uit de GOUD-ETF's gaat onverminderd voort. Maandelijks wordt er gemiddeld 100 ton GOUD onttrokken uit GOUD ETF's. Deze trend zal vermoedelijk aanhouden en misschien nog versnellen zeggen de analisten van Société Générale. Dit kan niet gecompenseerd worden door de stijgende vraag naar GOUD voor juwelen en baren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

GOUD heeft een veel betere track record dan de dollar!

Wie investeert in GOUD moet altijd de lange termijn voor ogen houden. Een interessant vergelijkingspunt is daarbij om de waarde van een troy ounce GOUD af te zetten tegen de waarde van de Dollar. Wanneer we die vergelijking maken, is het resultaat zonder meer verbluffend.

Nemen we de periode sinds de oprichting van de Amerikaanse centrale bank als uitgangspunt, dan stellen we vast dat de Dollar ongeveer met de factor 50 in waarde is gestegen. Om het concreet te maken: 1 dollar van nu was ten tijde van de oprichting 2 dollarcent waard.

GOUD kostte doen 20 Dollar

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Chinese GOUDvraag net zo hoog als wereldGOUDproductie

Onlangs heeft Willem Middelkoop een artikel gepubliceerd op het prestigieuze seekingalpha.com. Dit artikel behandelt de omvang van de vraag naar fysiek GOUD door China, een vraag die nu net zo hoog is als de wereldGOUDproductie. Het aanbodtekort in fysiek GOUD zou kunnen wijzen op een sterke aanstaande stijging van de GOUDprijs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

GOUDprijs neemt duik

Signalen dat de stimuleringsmaatregelen in de VS mogelijk zullen beëindigd worden, wegen zwaar op de GOUDprijs. Die is gedaald tot het laagste peil sinds september 2010.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$