Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4341 tot 4345
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Grote vraag naar GOUD, ondanks lagere prijzen

GOUD is niet echt geliefd door overheden, zeker niet na de recente daling van de GOUDprijs. Bij de burgers is het momenteel echter heel anders gesteld, voor hen kan het fysieke GOUD haast niet worden aangesleept. Er is een grote vraag naar GOUD, ondanks de lagere prijzen....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Het enige dat de GOUDrush kan tegenhouden is een (fors) hogere GOUDprijs

De COMEX is verantwoordelijk voor het grootste deel van de papieren GOUDhandel in de wereld. Het is echter opvallend dat minder dan 1 procent fysieke levering vraagt. Maandelijks wordt er slechts 20 ton GOUD fysiek verhandeld op de COMEX. Dit staat in schril contrast met de GOUDbeurzen in het Oosten.

Andere grote GOUDbeurzen zijn de TOCOM Exchange in Tokio en de Shanghai Gold Exchange (SGE/SHGE). Op de SGE wordt 45 % van het verhandelde volume omgezet in een fysieke levering van het GOUD. De COMEX probeert de handelaars zoveel mogelijk fysieke levering te ontmoedigen terwijl ze dit in Japan en China juist aanmoedigen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Ron Paul: “Stijging GOUDprijs is onbegrensd”

Ron Paul werd op CNBC gevraagd naar de belabberde prijsactie bij GOUD, ondanks alle rumoer in de financiële markten en de aanhoudende monetaire accommodatie.

Voor Ron Paul is er weinig aan de hand. GOUD zit al ruim 12 jaar in een bull market. Een jaartje van tegenvallende resultaten verandert hier weinig aan.

Meer nog, voor Ron Paul kan de prijs van GOUD tot in het oneindige blijven stijgen, zolang we met het huidige dollarsysteem zitten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

In Vietnam betalen ze met plezier $ 217 boven spot voor GOUD

De vraag naar fysiek GOUD is niet alleen in China en India overweldigend. De centrale bank van Vietnam verkocht vorige week 25.700 GOUDen munten op een veiling om de bevolking tevreden te stellen. Het hoopt hiermee de premie op de GOUDprijs naar beneden te krijgen, maar slaagt daar vooralsnog niet in zegt SilverDoctors...

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

GOUD als vijand van het establishment

Het gele edelmetaal is niet geliefd (en dat is nog zwak uitgedrukt) bij de overheden, zeker na de recente duik van de GOUDprijs. Bij de burgers is het heel anders gesteld, voor hen kan GOUD haast niet worden aangesleept, ze lusten er wel pap van. “GOUDhonger bij Belgen groeit” kopt dagblad De Tijd. “ Gold Demand Extraordinary In Vietnam – Paying $217 Premium Over Spot” schrijft Goldcore. Na de opschorting wegens tekorten bij de US Mint wordt nu dan toch de 1/10de ounce Gold Eagle weer aangeboden – tegen een premie van ruim 40 % boven de spotprijs. En ook in China worden GOUDen juwelen verkocht als zoete broodjes.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$