Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 4346 tot 4350
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Pas op! De Fed weet ook niet alles (Kijk op de week)

[...]

De vraagt rijst nu: was het de Fed die de forse correctie in gang heeft gezet of zijn het de problemen in China? Over China weten we eigenlijk niet veel, maar de verhalen die deze kant op komen wijzen allemaal in de richting van een Lehman Brothers moment. Een eigen Chinese bankencrisis zoals we die hier in Europa en de Verenigde Staten al gekend hebben. Maar waarom GOUD? China is toch het land van het GOUD? Als er paniek heerst wordt eerst het meest onbeminde buiten gegooid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Poetin: aankondiging Bernanke verwacht

Poetin heeft eerder kritiek geuit op het beleid van de Fed, omdat daardoor de ,,fiscale discipline'' van de Verenigde Staten zou worden geschaad. In 2011 zei Poetin nog dat de VS het monopolie van de dollar als de belangrijkste munteenheid ter wereld voor eigen gewin misbruikten. Rusland heeft de op drie na grootste voorraden aan GOUD en buitenlandse valuta ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Nu niet kijken, maar… CME verhoogt margins op GOUD!

Het GOUD likt de wonden na de afstraffing uit de afgelopen weken, waarbij iedereen zich afvraagt wat in feite de uitverkoop bij de edelmetalen heeft veroorzaakt. In ieder geval lijkt de verkoopgolf overdreven, ingegeven door een paniekreactie die zich als een virus over de markten verspreidde.

Bovendien werden enkele belangrijke technische verkoopniveaus doorbroken, waardoor telkens een nieuwe verkoopgolf op gang werd gebracht. Technisch is het GOUD nu in ieder geval zwaar oversold, de RSI-indicator staat duidelijk in de koopzone. Een technisch herstel is zodoende waarschijnlijk.

Bewegingen in GOUDprijs kunnen minder spectaculair worden

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Beleggers dumpen nog steeds GLD

De GOUDprijs zakt onder de $1.300 per troy ounce. In euro's zijn we zelfs door de psychologische grens van €1.000 gezakt. De laatste keer dat de prijs van GOUD op drie cijfers stond was in februari 2011. De zilverprijs zakt ook verder weg, tot minder dan €500 per kilo. Dat is een prijs die we sinds september 2009 niet meer gezien hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Jim Rogers: “Ja, ik kocht GOUD bij”

Jim Rogers is de bekendste grondstoffen bull in de financiële wereld. Maar zolang als we Jim al kennen is hij nooit echt enthousiast geweest over de GOUDprijs. Hij was fundamenteel wel een koper van GOUD (wat hij in het voorbije decennium ook regelmatig deed), maar door de aanhoudende stijging bleef hij altijd terughoudend om voluit te gaan.

Hij wachtte liever op een stevige correctie om GOUD bij te kopen, iets wat hij nu al enkele jaren roept. HAI herinnerde Jim Rogers er gisteren aan dat hij ooit verklaarde om GOUD te kopen ‘als het naar 1200 dollar afzakt’. Jim heeft het echter zo ver niet laten komen.

Mentale shift...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$