Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 4346 tot 4350
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Dit is waarom inflatie er (nog) niet komt

De GOUDprijs wordt altijd gekoppeld aan de geldcreatie door de Federal Reserve. Het is voor vele dan ook een verrassing dat de GOUDprijs corrigeerde nadat QE 3 (infinity) werd aangekondigd en dat het inflatieniveau omlaag is gegaan. Maar inflatie is vooral afhankelijk van de geldhoeveelheid terwijl de Fed enkele de monetaire basis kan beïnvloeden.

De geldhoeveelheid is de hoeveelheid geld die in de economie terecht komt. Het geld dat de Fed creëert door middel van quantitative easing is de monetaire basis. Door QE verschaft de Fed goedkoop geld aan de banken. Als die banken dit geld niet uitlenen, verhoogt de geldhoeveelheid niet. Aangezien de geldhoeveelheid niet verhoogt, is er ook niet meer geld dat eenzelfde aantal goeden najaagt en blijft inflatie in toom.

Het mooiste meisje aan de bar

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

US Mint draait op volle toeren, vraag naar GOUDmunten blijft uitzonderlijk hoog

Bijna twee maanden na de sterke sell-off in de GOUDprijs blijft de vraag naar GOUDen munten in de Verenigde Staten uitzonderlijk hoog. Vorig jaar verkocht de U.S. Mint 35 miljoen munten, dit jaar is ze op weg naar een verkoop van 45 miljoen munten. De monetaire onzekerheid heeft er zelfs voor gezorgd dat er terug vraag is naar platina munten, aldus Reuters...

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

US Mint verkoopt nog steeds ongekend veel GOUD en zilver

Richard Peterson van de US Mint zei in een interview met Reuters dat de vraag naar GOUDen en zilveren munten nog steeds ongekend groot is. Het munthuis heeft de productie opgevoerd en maakt overuren om de markt te bedienen. De prijsdaling van GOUD heeft de vraag naar het metaal explosief doen stijgen. Vanaf volgend jaar wil de US Mint ook weer platina munten gaan aanbieden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Als Jim Grant moet kiezen tussen GOUD of staatsobligaties, dan…

In de ganse discussie tussen voor- en tegenstanders van het GOUD gaat dikwijls verloren waar het oorspronkelijk allemaal om ging: de Fed heeft olv van Ben Bernanke de geldkranen wijdopen gezet, met als gevolg dat de markten met vers gedrukt geld worden overspoeld.

James “Jim” Grant, stichter en uitgever van de Grant’s Interest Rate Observer stelde zijn lezers de vraag van 100 miljoen: Waar gaat de voorkeur naar uit: GOUD of Amerikaanse staatsobligaties? Voor Grant ligt het antwoord op die vraag voor de hand, hij hoeft er zelfs niet eens over na te denken.

GOUD is belangrijk

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Wacht niet te lang: waarom je nu GOUD moet kopen

De GOUDprijs blijft worstelen met de $ 1.400, gaat het van daar uit terug omhoog of gaan we terug omlaag. Dit is voor vele GOUDbeleggers de vraag van het moment. Op basis van onderstaande grafiek zou dit een mooi instapmoment zijn. Als je weet dat de zomermaanden traditioneel sterke maanden zijn voor de GOUDprijs, kan je best niet te lang meer wachten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$