Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 4361 tot 4365
Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Goldman Sachs stelt koersdoel GOUD scherp neerwaarts bij

Goldman Sachs heeft maandag het koersdoel voor GOUD voor de korte en middellange termijn neerwaarts bijgesteld.

Analisten van de zakenbank verlaagden het koersdoel voor eind 2013 van 1.435 naar 1.300 dollar per ounce. Voor eind 2014 werd het koersdoel aangepast van 1.270 naar 1.050 dollar per ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

GOUDprijs lijkt technisch uit te bodemen”

Is er nog hoop voor de GOUDprijs? Alles lijkt kommer en kwel in het hoekje van de edelmetalen, maar daarbij wordt vaak over het hoofd gezien dat de nacht het donkerst is vlak voor de zonsopgang. Met deze wetenschap in het achterhoofd, kan het de moeite zijn om het technisch plaatje van het GOUD even te bekijken.

Abigail Doolittle, Technical Strategist bij fondsbeheerder The Seaport Group, verklaarde in een interview op CNBC dat in tegenstelling tot wat iedereen verwacht de chart voor het GOUD wel degelijke enkele lichtpuntjes vertoont, ondanks een duidelijk dalende trend.

Trading range van 1,300 tot 1,600 Dollar

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Maar alle, wie koopt er nu nog GOUD?

Na twintig jaar GOUD te verkopen, zijn de centrale banken de laatste jaren terug liefhebbers geworden van het gele edelmetaal. Een mooi voorbeeld daarvan is Rusland, zie grafiek onderaan. Maar waarom kopen zij eigenlijk GOUD? Weten zij wel wat ze doen nu dat het GOUD door alles en iedereen wordt uitgestoten.

Sinds kort zijn JP Morgan en de drie andere grote banken overgeschakeld van onderdrukkers van de GOUDprijs (via shorts) naar ondersteuners van de GOUDprijs (via longs). Waarom zouden ze zoiets doen?

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zondag 23 juni 2013

Beleggen in edelmetalen? Voor geen GOUD!

Edelmetalen als belegging? Het ging een tijdje goed, maar ze krijgen nu flink 'aan de broek'. "Je haalt het uit de grond en je stopt het er weer in. De nieuwe valuta? Hou toch op!"

Luisterfragment: Fred Huibers van Het Haags Effektenkantoor is niet onder de indruk van de waardevermindering van edelmetalen, zegt hij in BNR Beurswatch. "Ik vind het wel leuk eigenlijk, ik kan er wel om lachen".

Fred Huibers van Het Haags Effektenkantoor is niet onder de indruk van de waardevermindering van edelmetalen, zegt hij in BNR Beurswatch. "Ik vind het wel leuk eigenlijk, ik kan er wel om lachen".

Bron: fd.nl
Geplaatst: zaterdag 22 juni 2013

GOUD grootste slachtoffer van dreigende terugtocht Bernanke

Paulson heeft zwaar ingezet op een stijging van de GOUDprijs, maar die blijft maar dalen. En verbetering lijkt niet in zicht.

Want zo hard als de GOUDprijs omhoog ging toen de centrale banken hun geldpers aanzetten, zo hard gaat het omlaag nu het einde van dat ruimhartige beleid inzicht is. De daling is veel scherper dan op de aandelenmarkten, die toch ook volop hebben geprofiteerd van goedkoop geld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$