Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 4371 tot 4375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Jim Rogers: “Ja, ik kocht GOUD bij”

Jim Rogers is de bekendste grondstoffen bull in de financiële wereld. Maar zolang als we Jim al kennen is hij nooit echt enthousiast geweest over de GOUDprijs. Hij was fundamenteel wel een koper van GOUD (wat hij in het voorbije decennium ook regelmatig deed), maar door de aanhoudende stijging bleef hij altijd terughoudend om voluit te gaan.

Hij wachtte liever op een stevige correctie om GOUD bij te kopen, iets wat hij nu al enkele jaren roept. HAI herinnerde Jim Rogers er gisteren aan dat hij ooit verklaarde om GOUD te kopen ‘als het naar 1200 dollar afzakt’. Jim heeft het echter zo ver niet laten komen.

Mentale shift...

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Meer dan $ 1.000.000.000.000,- op de beurs door het putje, in één dag

Woensdagavond begon de reactie al op Wallstreet, in de nacht volgde de reactie in Azië en daarna ging Europa door het putje. En vervolgens nog een keer Wallstreet. Beleggers vluchtten uit álles en dat is zelden zo niet nooit vertoond. Olie, GOUD en zilver gingen omlaag. De aandelenmarkten. De Euro. En de rente op obligaties steeg. Die $ 85 miljard per maand die de Fed gaat afbouwen en in 2014 helemaal beëindigd betekent op jaar basis iets meer dan $ één biljoen. Dat biljoen ging er op de beurs gisteren als voorschot alvast in één dag doorheen. En er volgt nog veel meer, neemt u dat maar van me aan. Waarschijnlijk niet vandaag want meestal volgt een kort herstel op zo’n afstort.

Bron: fd.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Licht herstel voor GOUD- en zilverprijs

De prijs van GOUD klom vrijdag na vier dagen van verlies op de beur van Singapore met 0,7% naar $1293 per troy ounce. In april zakte de GOUDprijs ook. De lage prijs leidde tot een opkoopgolf van GOUD, met name in Azië, waardoor de prijs weer steeg. Het is nog onduidelijk of de prijsdaling van de afgelopen dagen weer zal leiden tot een opkoopgolf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Nieuwe ETF kan de prijs van platina de hoogte in sturen

De prijs voor platina ging samen met GOUD en zilver gisteren de dieperik in. Technisch gezien noteert de platinaprijs nu rond een belangrijk steunniveau. Het huidige niveau werd in het verleden al meermaals getest. Maar fundamenteel ziet de toekomst voor platina er alvast goed uit, problemen in Zuid-Afrika en een nieuwe ETF kunnen de prijs van platina terug omhoog duwen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Lange rijen bij juweliers in Thailand door lagere GOUDprijs

In Bangkok was het gisteren extreem druk bij juweliers. De lokale bevolking profiteerde van de grote daling van de GOUDprijs en kocht veel meer GOUDen sieraden dan normaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$