Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 4371 tot 4375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Indiƫrs zijn gedoemd om nog meer GOUD te kopen

Wie gelooft in het GOUD kijkt hoopvol richting India om een herstel van de GOUDprijs tegemoet te zijn. Niet zonder reden overigens, want de bevolking van dat land heeft een heel speciale relatie met edelmetalen. Op de 1ste plaats koopt ze GOUD voor speciale gelegenheden.

Met name bij huwelijken en bij grote feesten is GOUD in de vorm van juwelen een dankbaar cadeau. Traditioneel vindt er enige beweging plaats in de GOUDprijs wanneer tegen het einde van het kalenderjaar de periode van de grote feesten in India aanbreekt.

Inflatie hedge

Bron:
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Canadese en Amerikaanse munthuizen verkochten in mei minder GOUD en zilver

Beleggers kochten in mei wat minder GOUD dan in april, zo blijkt uit de verkoopcijfers van de US Mint en de Australische Perth Mint. Beide munthuizen hebben het in april heel erg druk gehad, omdat koopjesjagers allemaal tegelijk GOUD en zilver kochten na de grote prijsdaling. In mei werd er wederom veel GOUD en zilver verkocht aan beleggers, maar de aantallen zijn wat minder extreem.

In mei verkocht de Perth Mint in totaal 86.983,54 troy ounce aan GOUDbaren en GOUDen munten, vergeleken met een totaal volume van 111.505,06 troy ounce in de maand april. Ook werd er wat minder zilver verkocht, want het totaal aan zilverbaren en zilveren munten kwam de afgelopen maand uit op 587.454,82 troy ounce. Dat is meer dan in februari en maart, maar minder dan het recordvolume van 1,1 miljoen troy ounce in de aprilmaand.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Hogere prijs voor platina en palladium door sterke fundamenten

De verkoop van Amerikaanse auto's steeg in mei met 9 % tot iets meer dan 15 miljoen. Dit heeft de prijs voor platina en palladium omhoog gestuurd. Een aantrekkende automarkt is belangrijk voor de twee edelmetalen omdat deze voornamelijk in de auto-industrie gebruikt wordt in de katalysatoren. Platina en palladium doen het hierdoor beter dan hun broertjes GOUD en zilver.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Canadese en Amerikaanse munthuizen verkochten in mei minder GOUD en zilver

De grote prijsdaling van april zorgde voor een explosieve vraag naar GOUDen munten, zilveren munten en GOUDbaren. Daardoor hadden de munthuizen het erg druk. De topdrukte is nu voorbij en dat zien we ook terug in de cijfers. Toch werd er ook in mei nog steeds veel edelmetaal verkocht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Short squeeze GOUD voor binnenkort: de bewijzen!!

De fundamenten op de GOUDmarkt wijzigen in snel tempo. Eind vorig jaar zaten de hedge funds en de grote bullion banks voornamelijk short op de GOUDprijs. Met de GOUD crash van midden april hebben de banken en de hedge funds ontzettend veel geld verdiend en hebben ze hun posities omgedraaid. Met een short squeeze voor de deur staan ze opnieuw klaar om ontzettend veel geld te verdienen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$