Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4381 tot 4385
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

GOUD bull heeft nog 2 troeven achter de hand

De GOUD bulls versagen niet en laten zich allerminst afschrikken door de prijsval bij het GOUD. Timothy Riddell, head of global markets research Asia bij ANZ, ziet de GOUDprijs nu stabiliseren ergens tussen 1,300 en 1,600 Dollar per troy ons, om daarna weer door te stijgen tot boven 1,600 Dollar.

Rick Rule van Sprott Asset Management mag eveneens in het kamp van de GOUD bulls worden gesitueerd, hij verwacht dat de GOUDprijs op lange termijn flink zal stijgen. Maar hij houdt echter nog 2 andere troeven achter de hand die hij ‘The Other Bullion’ noemt.

Voorraden dekken slechts behoeften voor 12 maanden

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Jim Willie: Het volgende schandaal is de diefstal van 20.000 ton GOUD

Volgens Jim Willie zal de manipulatie van de GOUDprijs blijven doorgaan. Persoonlijk is hij opgetogen over de GOUD crash van midden april omdat werd aangetoond dat de GOUDprijs wel degelijk wordt gemanipuleerd. Het bracht de uitermate lage voorraden bij de COMEX en de LBMA aan het licht en het grote verschil tussen de papieren en fysieke GOUDmarkt.

Volgens Jim Willie zal de manipulatie blijven doorgaan totdat de GOUDmarkt volledig kapot is, totdat de grote banken die de markt controleren kapot zijn of totdat de Amerikaanse dollar en de Amerikaanse obligatiemarkt volledig kapot zijn. De recente crash bracht alvast de manipulatie aan licht en het gebrek aan fysieke voorraden bij de grote spelers...

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Manipulatie? GOUDprijs zakt vlak voor publicatie banencijfer

De GOUDprijs begon vrijdag al 62 milliseconden voor publicatie van het banencijfer te dalen. In een tijdsbestek van 30 milliseconden ging er 0,5% van de prijs af. De GOUDprijs zou daarna nog 1,5% verder wegzakken. De timing van de prijsdaling doet vermoeden dat er gemanipuleerd of met voorkennis gehandeld wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Zilver kan alleen in elkaar stuiken als China valt

De meeste analisten zijn het met elkaar eens: de zilverprijs kan alleen maar in elkaar stuiken als China valt. China heeft van oudsher een sterke band met zilver en als fabriek van de wereld heeft het momenteel enorm veel zilver nodig. De zilverprijs heeft samen met GOUD enorme klappen gekregen de laatste maanden, maar het zal daar van kunnen herstellen zolang China blijft groeien.

Hoewel China de grootste GOUDproducent ter wereld is, heeft ze maar heel weinig of geen andere edelmetalen in de grond zitten, en zeker geen zilver. China is de grootste producent en exporteur van de wereld en veel van de geproduceerde goederen bevatten zilver. Zilver is een unieke grondstof die heel veel energie kan bewaren in een zeer kleine hoeveelheid.

Economische groei...

Bron:
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Nieuwe Chinese GOUD-ETF's worden verhandeld in yuan

De Chinese toezichthouder heeft groen licht gegeven aan twee nieuwe GOUD-ETF’s van vermogensbeheerders Huaan Asset Management en Guotai Asset Management. De fondsen zijn genoteerd aan de Shanghai Stock Exchange en worden uitgedrukt in Chinese yuan. De twee ETF’s volgen de spotprijs van GOUD op de Shanghai Gold Exchange, zo verklaarden de woordvoerders van beide vermogensbeheerders tegenover Bloomberg .

De daling van de GOUDprijs ging gepaard met een verkoopgolf in GLD, het grootste ETF ter wereld dat in dollars genoteerd staat. Tegelijkertijd nam de vraag naar fysiek GOUD op de Aziatische markt juist enorm toe. Zowel India als China importeerde in april en mei veel meer GOUD dan normaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$