Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 4381 tot 4385
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Peter Schiff: meer bullisch voor GOUD dan ooit

Peter Schiff zegt in een interview met CNBC dat hij nog steeds heel positief is voor de GOUDprijs. Diegene die denken dat GOUD zich in een berenmarkt begeeft, zijn diegene die in de toekomst zullen moeten toegeven dat ze verkeerd waren. Het is nu belangrijk om te kijken naar de obligatiemarkt zegt Schiff.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Bulgaarse GOUDvoorraad krimpt in waarde

Bulgarije heeft geen GOUD verkocht, maar toch is de waarde van haar GOUDvoorraad gezakt. Dat komt omdat de Bulgaarse centrale bank bij een groeiende groep van centrale banken hoort die hun GOUDreserves waarderen naar de actuele marktprijs. Door de daling van de GOUDprijs krimpt het balanstotaal ten opzichte van een aantal maanden geleden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Over GOUD en economische vrijheid (deel 2)

Een volledig vrij bankstelsel en een volledig consequente GOUDstandaard zijn tot dusver nog niet bereikt. Maar reeds voor de 1e Wereldoorlog was het bankstelsel in de Verenigde Staten (en in de meeste andere landen van de wereld) op GOUD gebaseerd en was het bankwezen, ook al kwam de overheid nu en dan tussenbeide, toch nog betrekkelijk vrij te noemen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

De economische geschiedenis van Amerika in één grafiek

De ontwikkeling van respectievelijk, de S&P, de Dow Jones, GOUD, zilver, ruwe olie, schuld t.o.v. BBP en 10y staatsobligatie sinds 1850. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Bron:
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

India legt vooruitbetaling voor GOUD aan banden

India voert de druk op in de strijd tegen het GOUD. Vorige week werd de importheffing op GOUD al opgeschroefd van zes naar acht procent en nu wordt ook het vooruit verkopen van GOUD aan banden gelegd. De Reserve Bank of India (RBI) heeft een nieuwe maatregel ingevoerd waardoor het nog maar beperkt mogelijk is om GOUD te kopen dat pas achteraf betaald kan worden. Ook is de hoeveelheid GOUD die particulieren naar de bank mogen brengen als onderpand voor een lening beperkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$