Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 4386 tot 4390
Bron: CD Fund
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Banken voor het eerst in 10 jaar long GOUD

De GOUDposities van banken op de Comex (GOUD termijncontracten) zijn in korte tijd radicaal omgeslagen, en vertonen een onbekend patroon. Vooral het gedrag van de banken in de VS is vreemd te noemen. Voor het eerst in 10 jaar (op 2 maanden gedurende de 2008 crisis na) zijn ze netto long op GOUD.

Gedurende het laatste decennium zijn we gewend geraakt aan structurele shortposities van de banken op GOUD. Dit is een van de belangrijkste instrumenten geweest in hun ‘war on gold’: zorg voor constante verkoopdruk op papierGOUD, en de GOUDprijs zal niet al teveel stijgen. Er is geen andere verklaring voor deze shortposities, aangezien een rationele belegger in een bullmarkt niet structureel short gaat. Ondanks deze druk steeg de GOUDprijs in 10 jaar tijd van ca. $350 dollar naar het huidige $1370, hetgeen de fundamentele kracht van de vlucht naar hard assets toont.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Wat gebeurt er op het internet in 1 minuut?

Het internet groeit aan een verschroeiend tempo. Het aantal gebruikers groeit dagelijks, het aantal verbruikte data en gedeelde data groeit met het uur, … en ga zo maar verder. De capaciteit van het internet moet dit blijven volgen, de technologieaandelen die in deze sector actief zijn, wachten GOUDen tijden.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

India legt vooruitbetaling voor GOUD aan banden

India wil de vraag naar GOUD afremmen en gebruikt daarvoor verschillende methoden. Vorige week werd de importheffing verhoogd naar 8% en nu wordt het vooruitbetalen van GOUD aangepakt. De maatregel treft ook juweliers, die GOUD eerst moeten inkopen en pas later als sieraad kunnen aanbieden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

10 ongewone zaken die u niet wist over India

India kent momenteel de traagste groei in de laatste 10 jaren. Het land wil kost wat kost de import van GOUD onderdrukken omdat dit het land met een gigantisch handelstekort opzadelt. India maakt samen met China het merendeel van de globale bevolking uit, dat wist u waarschijnlijk al, maar Express.be verzamelde nog 10 ongewone zaken die u waarschijnlijk nog niet wist over India:

Bron: ad.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Handel blij met forse daling zilverprijs

De prijs van zilver is fors aan het dalen. Beleggers laten het edelmetaal hard vallen, zo meldt de NOS. Ook de prijs van GOUD daalt met meer dan 25 procent sinds begin 2013.

Zilver wordt gebruikt als sieraad, in auto's, zonnepanelen en medische instrumenten. Vooral fabriekjes die sieraden maken, zijn blij met de flinke prijsdaling.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$