Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 4391 tot 4395
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

GOUD bleef nooit lang onder de ‘Stairway To Hell’

Citibank analist Tom Fitzpatrick is optimistisch voor GOUD op de middellange en lange termijn. Hij verwijst daarvoor naar de 'Stairway To Hell', de trap naar de hel van het Amerikaanse schuldplafond. Het schuldplafond is al geruime tijd uit het nieuws verdwenen, maar sinds 2000 is de GOUDprijs nooit lang onder de evolutie van het Amerikaanse schuldplafond gebleven.

In 2008 daalde de GOUDprijs al eens terug tot $ 682 waarna het opveerde tot $ 1.921 in drie jaar tijd. Eenzelfde evolutie zou de GOUDprijs doen zakken tot $ 1.260 om daarna op te veren naar $ 3.500 tegen 2016. Dit komt overeen met de vermoedelijke evolutie van het Amerikaanse schuldplafonds aldus Tom Fitzpatrick.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

De nieuwe GOUDmarkt bereidt zich in alle stilte voor

Tekoa Da Silva van Bull Market Thinking geeft een interessant interview aan Bridgette Anderson op het World Resource Investment Conference in Vancouver. Hij zegt dat de huidige volatiliteit op de GOUDmarkt normaal is gezien de omstandigheden. Tijdens de stierenmarkt van eind jaren '70 begin jaren '80 was er een gelijkaardige volatiliteit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Deze positie met een gigantisch potentieel staat op uitbreken

We hebben het in het verleden al meerder keren gehad over de uraniumsector.

In tegenstelling tot GOUD en zilver is het windstil rond de uraniumsector. Pas dan ben je zeker dat je op de bodem aan het vissen bent, als niemand het potentieel erkent en iedereen de sector vergeten is.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Premies op GOUD in Hong Kong en India zakken weer

De premie op fysiek GOUD bereikte eerder deze maand recordniveaus in verschillende Aziatische markten. Door de prijsdaling steeg de vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten en was er tijdelijk zelfs een tekort aan metaal.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

GOUD en de slag om de 1400 dollar grens

Het lijkt de GOUDkoers de laatste tijd maar niet te lukken om door de grens van 1400 dollar per troy ounce heen te breken. Ook vandaag zet GOUD weer een daling in, waarbij op dit moment de koers staat op 1388 dollar per troy ounce. De belangrijkste reden voor deze daling is een sterkere dollar, die ervoor zorgt dat de prijs van het edelmetaal afneemt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$