Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 4391 tot 4395
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

“De pro’s volgen met argusogen de GOUDprijs”

Het GOUD heeft een paar flauwe dagen achter de rug maar daar hoeven we ons niet te veel zorgen over te maken. KKM Financial oprichter & CEO Jeff Kilburg, ook bekend voor zijn regelmatige bijdragen op CNBC, gelooft dat het GOUD zich technisch volgens het boekje gedraagt.

GOUD respecteert de range $1,350 – $1,422, hoewel gisteren de onderkant van die range werd opgezocht. Zolang de GOUDprijs aanklampt boven $1,350 is er eigenlijk niets aan de hand. Jeff Kilburg maakt zich sterk dat de institutionele investeerders nu allemaal de evolutie van de GOUDprijs zorgvuldig in de gaten houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

GOUD zal het beter doen in Yen, AUD en euro

Bij gebrek aan een Chinese markt en de daarbij horende dalende vraag naar fysiek GOUD heeft het voorlopig edelmetaal weinig parten gespeeld deze week. De GOUDprijs kon niet overtuigen, maar evenmin maken de aandelenmarkten een goede beurt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

GOUDvoorraad JP Morgan daalt nog eens 61 %

De “Eligible” GOUDvoorraad van de JP Morgan bij de COMEX is overnacht nog eens met 61 procent gedaald. De voorraden van de zogenaamde bullion banks worden geregistreerd in de sectie 'Eligible' bij de COMEX, het zijn de GOUDvoorraden van JP Morgan zelf of van de klanten van JP Morgan. De voorraad bij de COMEX daalt in een verschroeiend tempo, aldus SilverDoctors...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Indiërs zijn gedoemd om nog meer GOUD te kopen

Wie gelooft in het GOUD kijkt hoopvol richting India om een herstel van de GOUDprijs tegemoet te zijn. Niet zonder reden overigens, want de bevolking van dat land heeft een heel speciale relatie met edelmetalen. Op de 1ste plaats koopt ze GOUD voor speciale gelegenheden.

Met name bij huwelijken en bij grote feesten is GOUD in de vorm van juwelen een dankbaar cadeau. Traditioneel vindt er enige beweging plaats in de GOUDprijs wanneer tegen het einde van het kalenderjaar de periode van de grote feesten in India aanbreekt.

Inflatie hedge

Bron:
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Canadese en Amerikaanse munthuizen verkochten in mei minder GOUD en zilver

Beleggers kochten in mei wat minder GOUD dan in april, zo blijkt uit de verkoopcijfers van de US Mint en de Australische Perth Mint. Beide munthuizen hebben het in april heel erg druk gehad, omdat koopjesjagers allemaal tegelijk GOUD en zilver kochten na de grote prijsdaling. In mei werd er wederom veel GOUD en zilver verkocht aan beleggers, maar de aantallen zijn wat minder extreem.

In mei verkocht de Perth Mint in totaal 86.983,54 troy ounce aan GOUDbaren en GOUDen munten, vergeleken met een totaal volume van 111.505,06 troy ounce in de maand april. Ook werd er wat minder zilver verkocht, want het totaal aan zilverbaren en zilveren munten kwam de afgelopen maand uit op 587.454,82 troy ounce. Dat is meer dan in februari en maart, maar minder dan het recordvolume van 1,1 miljoen troy ounce in de aprilmaand.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$