Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 4406 tot 4410
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Zilver kan alleen in elkaar stuiken als China valt

De meeste analisten zijn het met elkaar eens: de zilverprijs kan alleen maar in elkaar stuiken als China valt. China heeft van oudsher een sterke band met zilver en als fabriek van de wereld heeft het momenteel enorm veel zilver nodig. De zilverprijs heeft samen met GOUD enorme klappen gekregen de laatste maanden, maar het zal daar van kunnen herstellen zolang China blijft groeien.

Hoewel China de grootste GOUDproducent ter wereld is, heeft ze maar heel weinig of geen andere edelmetalen in de grond zitten, en zeker geen zilver. China is de grootste producent en exporteur van de wereld en veel van de geproduceerde goederen bevatten zilver. Zilver is een unieke grondstof die heel veel energie kan bewaren in een zeer kleine hoeveelheid.

Economische groei...

Bron:
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Nieuwe Chinese GOUD-ETF's worden verhandeld in yuan

De Chinese toezichthouder heeft groen licht gegeven aan twee nieuwe GOUD-ETF’s van vermogensbeheerders Huaan Asset Management en Guotai Asset Management. De fondsen zijn genoteerd aan de Shanghai Stock Exchange en worden uitgedrukt in Chinese yuan. De twee ETF’s volgen de spotprijs van GOUD op de Shanghai Gold Exchange, zo verklaarden de woordvoerders van beide vermogensbeheerders tegenover Bloomberg .

De daling van de GOUDprijs ging gepaard met een verkoopgolf in GLD, het grootste ETF ter wereld dat in dollars genoteerd staat. Tegelijkertijd nam de vraag naar fysiek GOUD op de Aziatische markt juist enorm toe. Zowel India als China importeerde in april en mei veel meer GOUD dan normaal.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Beleggen in GOUD

Het aantal mensen dat belegt in grondstoffen neemt steeds verder toe. GOUD is hierbij nog steeds één van de meest populaire grondstofbeleggingen. Dit is niet zo vreemd wanneer we rekening houden met de explosieve prijstoename van de afgelopen jaren: maar waarvoor wordt GOUD nu eigenlijk gebruikt en hoe kan je zelf GOUD aanschaffen?

Wist je dat GOUD soms gedronken wordt? De grondstof is onder andere verwerkt in Goldstrike en Danziger Goldwasser. Gelukkig heeft GOUD meer toepassingen, want erg bekend zijn deze hoogstwaarschijnlijk heerlijke dranken niet. Doordat GOUD geheel roestvrij is heeft het edelmetaal ook wel de bijnaam ‘’koning der metalen’’ waarbij het metaal maar al te vaak gebruikt wordt in sierraden.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Nieuwe ETF's laten Chinezen GOUD kopen in yuan

China wil een groter gedeelte van de GOUDmarkt naar zich toe trekken, want met twee nieuwe GOUD-ETF's kunnen Chinese beleggers rechtstreeks met hun eigen valuta in GOUD beleggen. De ETF's volgen de GOUDprijs aan de Shanghai Gold Exchange.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Over GOUD en economische vrijheid (deel 1)

Étatisme is een vorm van een sociale staat, waarbij de economie gepland en gecontroleerd wordt door de staat en waarin de staat het voor het zeggen heeft over alle industrieën en natuurlijke hulpbronnen. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$