Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4406 tot 4410
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Voetballer Drogba investeert in GOUDmijn

Stervoetballer Didier Drogba heeft een belang genomen van 5 procent in een GOUDmijn in zijn thuisland Ivoorkust. Dat liet de overheid van Ivoorkust vrijdag weten.

De Ivoriaanse overheid verkoopt een deel van haar belang in de Ity-GOUDmijn aan een groep investeerders, waaronder het bedrijf Didier Drogba Group, en het Canadese mijnbouwbedrijf La Mancha dat wordt geleid door de Egyptische miljardair Naguib Sawiris. La Mancha zal door de verkoop 55 procent van de GOUDmijn bezitten, van bijna 46 procent eerder. De Ivoriaanse overheid heeft dan 35 procent en private investeerders waaronder Drogba de resterende 10 procent.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Speculanten weer iets positiever over GOUD

Bloomberg schrijft dat speculanten en handelaren weer wat positiever zijn geworden over GOUD. Het sentiment is nu weer terug op het niveau van 22 maart, voordat de grote daling van de GOUDprijs begon. Bloomberg peilt periodiek de stemming onder 19 analisten. Daarvan hielden er vijf rekening met een stijging van de GOUDprijs, terwijl acht analisten negatief waren. Zes analisten gaven een neutraal koersdoel voor GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Checklist voor succesvol te beleggen in juniors

Het aantal nieuwe, grote ontdekkingen in de GOUDsector is dramatisch. Het aantal ontdekkingen staat dan ook in functie van het investeringsklimaat in de sector. Die investeringen zijn sinds begin 2000 sterk verminderd. Historisch gezien lopen de investeringen in een cyclus van 10 jaar. De kans is dus groot dat de investeringen terug aantrekken waardoor we in de toekomst weer meer grote ontdekkingen zullen hebben in de GOUDsector, aldus The Gold Report...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Verbod op verzenden geld en GOUD via de post

Frankrijk heeft een wet goedgekeurd die het verzenden en cash betalen van GOUD en zilver in kleine postzendingen verbiedt. De wet werd op 1 juni van kracht en heeft grote implicaties. Zo kunnen tv-advertenties waarin GOUDen munten te koop worden aangeboden niet langer omdat deze munten bijna altijd via de post worden bezorgd. De regering wil zo de verhandeling van kleine hoeveelheden GOUD en cash onder particulieren verhinderen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Soros laat zijn oog vallen op Tasman Metals

George Soros is vooral bekend geworden door zijn succesvolle valutaspeculaties en hedge fund prestaties. De laatste tijd is hij vooral in het nieuws vanwege zijn wat schizofrene houding jegens GOUD. Minder bekend is dat zijn bedrijf Soros Fund Management investeringen doet in bedrijven in verschillende markten, waaronder in grondstoffen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$