Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 4416 tot 4420
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

De economische geschiedenis van Amerika in één grafiek

De ontwikkeling van respectievelijk, de S&P, de Dow Jones, GOUD, zilver, ruwe olie, schuld t.o.v. BBP en 10y staatsobligatie sinds 1850. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Bron:
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

India legt vooruitbetaling voor GOUD aan banden

India voert de druk op in de strijd tegen het GOUD. Vorige week werd de importheffing op GOUD al opgeschroefd van zes naar acht procent en nu wordt ook het vooruit verkopen van GOUD aan banden gelegd. De Reserve Bank of India (RBI) heeft een nieuwe maatregel ingevoerd waardoor het nog maar beperkt mogelijk is om GOUD te kopen dat pas achteraf betaald kan worden. Ook is de hoeveelheid GOUD die particulieren naar de bank mogen brengen als onderpand voor een lening beperkt.

Bron: CD Fund
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Banken voor het eerst in 10 jaar long GOUD

De GOUDposities van banken op de Comex (GOUD termijncontracten) zijn in korte tijd radicaal omgeslagen, en vertonen een onbekend patroon. Vooral het gedrag van de banken in de VS is vreemd te noemen. Voor het eerst in 10 jaar (op 2 maanden gedurende de 2008 crisis na) zijn ze netto long op GOUD.

Gedurende het laatste decennium zijn we gewend geraakt aan structurele shortposities van de banken op GOUD. Dit is een van de belangrijkste instrumenten geweest in hun ‘war on gold’: zorg voor constante verkoopdruk op papierGOUD, en de GOUDprijs zal niet al teveel stijgen. Er is geen andere verklaring voor deze shortposities, aangezien een rationele belegger in een bullmarkt niet structureel short gaat. Ondanks deze druk steeg de GOUDprijs in 10 jaar tijd van ca. $350 dollar naar het huidige $1370, hetgeen de fundamentele kracht van de vlucht naar hard assets toont.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Wat gebeurt er op het internet in 1 minuut?

Het internet groeit aan een verschroeiend tempo. Het aantal gebruikers groeit dagelijks, het aantal verbruikte data en gedeelde data groeit met het uur, … en ga zo maar verder. De capaciteit van het internet moet dit blijven volgen, de technologieaandelen die in deze sector actief zijn, wachten GOUDen tijden.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

India legt vooruitbetaling voor GOUD aan banden

India wil de vraag naar GOUD afremmen en gebruikt daarvoor verschillende methoden. Vorige week werd de importheffing verhoogd naar 8% en nu wordt het vooruitbetalen van GOUD aangepakt. De maatregel treft ook juweliers, die GOUD eerst moeten inkopen en pas later als sieraad kunnen aanbieden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$