Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4421 tot 4425
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

GOUD(mijnen) maken bijna gelijkaardige bodem als in 2008

Het is altijd gevaarlijk om te roepen dat een bodem bereikt is. Zoals bij GOUD en vooral GOUDmijnaandelen is de bodem al meermaals voorspeld. Maar de StockCharts Blog merkte op dat de huidige bodemvorming bij GOUD in de vorm van GLD, de GOUDmijnen in de vorm van GDX en de verhouding tussen GOUDmijnen en GOUD GDX:GLD veel gelijkenissen vertoont met de bodem in 2008.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Hoe zit het eigenlijk met zilver?

De beleggers in zilver hebben er niet zo'n goede 6 maanden opzitten. De GOUDprijs wist redelijk te herstellen na de sell-off van midden april, maar de zilverprijs is sindsdien nog verder gezakt. Sinds november daalde de zilverprijs met ongeveer 35 %. Aangezien er over zilver nog maar weinig wordt gesproken, maakte MarketWatch een analyse.

De stijging van de zilverprijs moet fundamenteel komen van twee factoren: 1) samen met GOUD als een indekking tegen inflatie, een monetaire reactie of 2) door een hogere vraag vanuit de industrie bij een aantrekkende economie, een industriële reactie. Momenteel is er nauwelijks inflatie en vertraagt de globale economische groei. Dat biedt weinig goede vooruitzichten voor de zilverprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Basis van GOUDeigenaars kan uitgebreid worden bij uitbodeming GOUDprijs

De edelmetalen worden typisch beschouwd als een bescherming tegen inflatie. Dat verklaart waarom GOUD, zilver etc. zo’n ongenadig pak slaag kregen zodra duidelijk werd dat Federal Reserve Chairman Ben Bernanke liet doorschemeren minder obligaties te zullen inkopen.

De Fed koopt er nu voor een bedrag van 85 miljard Dollar per maand en de vraag lijkt alleen nog te zijn wanneer dat tempo zal vertraagd worden. Een trager tempo betekent minder inflatiegevaar en dus minder vraag naar GOUD. De prijsval van enkele weken geleden kan zo uitgelegd worden.

GOUDprijs kan nog lager

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

India verhoogt invoerheffing GOUD naar 8%

India heeft de invoerheffing op GOUD opnieuw opgeschroefd. Vanaf nu moet er 8% belasting betaald worden over de import van zuiver GOUD. Voor GOUDerts en doré GOUDstaven is de heffing verhoogd van 5 naar 7 procent. De regering wil haar bevolking ontmoedigen GOUD te kopen. De import van GOUD drukt op de betalingsbalans en verzwakt de roepie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Kleine belegger blijft positief, ondanks GOUDcrash

Heeft de grote smash van het GOUD de investeerders op de vlucht gejaagd? Sommigen zullen misschien even het zweet van het voorhoofd moeten vegen, het waren immers spannende dagen in het midden van de maand april, maar van een massale uittocht is zeker geen sprake.

De kleine investeerders blijven in de U.S. positief voor het GOUD en dit ondanks een scherpe terugval in de vraag. Dat positivisme blijkt onmiskenbaar uit een rondvraag die werd gegaan door BullionVault, een bekend online trading platform voor GOUD en zilver.

BullionVault Gold Index staat nog altijd boven 50Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$