Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 4421 tot 4425
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Nieuwe ETF's laten Chinezen GOUD kopen in yuan

China wil een groter gedeelte van de GOUDmarkt naar zich toe trekken, want met twee nieuwe GOUD-ETF's kunnen Chinese beleggers rechtstreeks met hun eigen valuta in GOUD beleggen. De ETF's volgen de GOUDprijs aan de Shanghai Gold Exchange.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Over GOUD en economische vrijheid (deel 1)

Étatisme is een vorm van een sociale staat, waarbij de economie gepland en gecontroleerd wordt door de staat en waarin de staat het voor het zeggen heeft over alle industrieën en natuurlijke hulpbronnen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Nieuwe GOUDcrash in de maak? Chinese markt is 3 dagen gesloten

Vorige week vrijdag daalde de GOUDprijs sterk, vlak voor de bekendmaking van het Amerikaanse jobrapport. Verrassend genoeg bood het rapport de exacte uitkomst wat de aandelenmarkten nodig hadden en de GOUDprijs onderuit te halen.

SilverDoctors vraagt zich af of “het GOUDkartel” nu weer zal toeslaan zoals half april aangezien China gesloten is van maandag tot woensdag.

Bron: bizzdaily.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

GOUD word spotgoedkoop!

GOUD wordt goedkoper dan goedkoop, althans dat beweert Nouriel Roubini. Wie? Roubini, hoogleraar economie aan de universiteit van New York en voorzitter van het economisch consultancybedrijf Roubini Global Economics. Hij schreef in The Guardian dat na alle prijsstijgingen tussen 2009 en 2011 de prijs van GOUD nu met 30% is gedaald.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Luc van Hecke, CEO AmsterdamGold, hekelt GOUDopslag ABN AMRO

In roerige tijden blijkt er veel vraag naar edelmetaal en dus ook naar de veilige opslag van edelmetaal. De laatste tijd is er in de media veel te doen om de GOUD- en zilveropslag. Dat is terecht want de spelregels blijken te veranderen.

ABN AMRO bood klanten die GOUD kopen hiervoor ooit een mooi product; de opslag van GOUD en zilver. Echter op  1 april 2013 kregen alle klanten een brief op de deurmat waarin de nieuwe spelregels werden uitgelegd. Klanten kregen een nieuwe bewaarder en het GOUD zal niet langer fysiek worden uitgeleverd. Hierover verscheen ook in bericht in het de Financiële Telegraaf waarin AmsterdamGold, maar ook de woordvoerder van ABN AMRO aan het woord kwamen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$