Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4426 tot 4430
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Beleggers enthousiast over platina

Beleggers verkochten massaal hun posities in ETF's die GOUD of zilver aanhouden. Tegelijkertijd waren steeds meer beleggers enthousiast geworden over platina. Alleen in de afgelopen twee weken steeg de marktwaarde van een platinafonds van ETF Securities met bijna 20%.

Bron:
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

US Mint verkoopt nog steeds ongekend veel GOUD en zilver

De belangstelling voor GOUDen munten en zilveren munten blijft op recordhoogte, zo meldt Richard Peterson van de US Mint. De prijsdaling van april zorgde voor een explosieve vraag naar fysiek GOUD en ondersteunde daarmee de GOUDprijs .

Bron: bootjesgek.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Toren van Babel in de Noordzee

In een Duits wrak in de Noordzee lag zeventig miljoen aan GOUD en diamanten. Het was al een tijdje bekend maar door een bijzonder project van particulieren leed in de fifties ineens half Nederland aan GOUDkoorts. Iedereen hapte naar lucht, kookte, wilde de Noordzee induiken. De schat lag in de Renate Leonhardt; een Duitse vrachtschip dat in 1917 met een kostbare lading ten onder ging bij Texel. Enkele particulieren bouwden met een schare aandeelhouders een duikput van 25 meter hoog. Het was een omgekeerde Toren van Babel, zie afb. Of het gelukt is, is te zien in de documentaire Het Spoor terug: GOUDkoorts in de Noordzee. Hieronder: De Duiktoren van Babel klaar voor transport.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Outflows bij GLD is goed nieuws voor de GOUDprijs

De grote daling van de voorraad fysiek GOUD bij de GOUD-ETF GLD wordt wel eens aangehaald als de grote reden achter de daling van de GOUDprijs. Maar volgens Zerohedge is dit in feite een goede zaak voor de GOUDprijs. Volgens Zerohedge zitten de grote bullion banks achter deze outflows omdat ze er, rarara, veel geld mee kunnen verdienen.

De outflows uit de GOUD-ETF GLD begonnen al begin januari, drie maanden voor de grote crash van de GOUDprijs. In die periode wist de GOUDprijs nog goed stand te houden. De outflows kunnen dus geenszins hoofdverantwoordelijke zijn voor de forse daling van de GOUDprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Dit is waarom inflatie er (nog) niet komt

De GOUDprijs wordt altijd gekoppeld aan de geldcreatie door de Federal Reserve. Het is voor vele dan ook een verrassing dat de GOUDprijs corrigeerde nadat QE 3 (infinity) werd aangekondigd en dat het inflatieniveau omlaag is gegaan. Maar inflatie is vooral afhankelijk van de geldhoeveelheid terwijl de Fed enkele de monetaire basis kan beïnvloeden.

De geldhoeveelheid is de hoeveelheid geld die in de economie terecht komt. Het geld dat de Fed creëert door middel van quantitative easing is de monetaire basis. Door QE verschaft de Fed goedkoop geld aan de banken. Als die banken dit geld niet uitlenen, verhoogt de geldhoeveelheid niet. Aangezien de geldhoeveelheid niet verhoogt, is er ook niet meer geld dat eenzelfde aantal goeden najaagt en blijft inflatie in toom.

Het mooiste meisje aan de barLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$