Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 4436 tot 4440
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Beleggen in GOUD

Het aantal mensen dat belegt in grondstoffen neemt steeds verder toe. GOUD is hierbij nog steeds één van de meest populaire grondstofbeleggingen. Dit is niet zo vreemd wanneer we rekening houden met de explosieve prijstoename van de afgelopen jaren: maar waarvoor wordt GOUD nu eigenlijk gebruikt en hoe kan je zelf GOUD aanschaffen?

Wist je dat GOUD soms gedronken wordt? De grondstof is onder andere verwerkt in Goldstrike en Danziger Goldwasser. Gelukkig heeft GOUD meer toepassingen, want erg bekend zijn deze hoogstwaarschijnlijk heerlijke dranken niet. Doordat GOUD geheel roestvrij is heeft het edelmetaal ook wel de bijnaam ‘’koning der metalen’’ waarbij het metaal maar al te vaak gebruikt wordt in sierraden.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Nieuwe ETF's laten Chinezen GOUD kopen in yuan

China wil een groter gedeelte van de GOUDmarkt naar zich toe trekken, want met twee nieuwe GOUD-ETF's kunnen Chinese beleggers rechtstreeks met hun eigen valuta in GOUD beleggen. De ETF's volgen de GOUDprijs aan de Shanghai Gold Exchange.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Over GOUD en economische vrijheid (deel 1)

Étatisme is een vorm van een sociale staat, waarbij de economie gepland en gecontroleerd wordt door de staat en waarin de staat het voor het zeggen heeft over alle industrieën en natuurlijke hulpbronnen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Nieuwe GOUDcrash in de maak? Chinese markt is 3 dagen gesloten

Vorige week vrijdag daalde de GOUDprijs sterk, vlak voor de bekendmaking van het Amerikaanse jobrapport. Verrassend genoeg bood het rapport de exacte uitkomst wat de aandelenmarkten nodig hadden en de GOUDprijs onderuit te halen.

SilverDoctors vraagt zich af of “het GOUDkartel” nu weer zal toeslaan zoals half april aangezien China gesloten is van maandag tot woensdag.

Bron: bizzdaily.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

GOUD word spotgoedkoop!

GOUD wordt goedkoper dan goedkoop, althans dat beweert Nouriel Roubini. Wie? Roubini, hoogleraar economie aan de universiteit van New York en voorzitter van het economisch consultancybedrijf Roubini Global Economics. Hij schreef in The Guardian dat na alle prijsstijgingen tussen 2009 en 2011 de prijs van GOUD nu met 30% is gedaald.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$