Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 4441 tot 4445
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Wat betekenen de GOUDaankopen door de Griekse centrale bank?

In april waren de centrale banken weer van de partij wat het kopen van GOUD betreft. Daar was 1 centrale bank die meer dan gewone aandacht kreeg en dat was de Griekse. Volgens cijfers verstrekt door het International Monetary Fund kochten de Grieken al voor de 4de maand op rij GOUD.

Waarnemers piekeren zich suf over de reden waarom Griekenland GOUD koopt. Mogelijk is 1 van de redenen de drang naar economisch nationalisme, hoewel het niet helemaal duidelijk is wat de Grieken daar precies mee bedoelen. Ook een streven naar meer zekerheid speelt een rol in het verhaal.

Slechts beperkte bescherming...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

VIDEO: Bitcoin versus GOUD & zilver

Mike Maloney en Chris Martenson bespreken de opkomst van de nieuwe digitale munt bitcoin.

Alhoewel beide heren geen intentie hebben om geld richting de virtuele valuta te sturen, vinden ze het wel een interessante ontwikkelingen. Maloney is er in principe niet tegen als de massa dit medium accepteert als ruilmiddel. Martenson is echter sceptisch over het systeem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

US Mint verkoopt terug GOUDen munten,… 40 % boven spot

Een maand geleden had de US Mint de verkoop van de 1/10 ounce golden eagle opgeschort. Sinds gisteren is de munt weer verkrijgbaar. De gewenste koper moet daarvoor slechts $ 195 betalen + $ 5,95 voor de doos en $ 4,95 voor de verzendkosten. Hierdoor betaalt de koper een premie van ruim 40 % boven de spotprijs, aldus

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

“Fort Knox”: Verboden gebied voor Amerikaanse overheid

Er is ernstige twijfel gerezen over de Amerikaanse GOUDvoorraad in de kluizen van Fort Knox. Voormalig senator Ron Paul heeft de afgelopen tientallen jaren herhaaldelijk geprobeerd toegang tot Fort Knox te krijgen om te kunnen controleren of er überhaupt nog wel GOUD in de kluizen ligt. Dit is stelselmatig geweigerd door de Federal Reserve, de Amerikaanse Centrale Bank. Volgens een insider van de World Bank,  ex-Senior Counsel Karen Hudes, is al het GOUD al verdwenen. Volgens Hudes, die ruim 20 jaar lang een hoge functie bekleedde bij de World Bank, oefent een kleine groep entiteiten, voornamelijk centrale bankiers, achter de schermen een enorme invloed uit op de internationale economie, waarbij corrupte groepen instituten van de overheid overnemen.Toen zij met deze gegevens naar buiten wilde treden, werd zij naar eigen zeggen ontslagen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Schraap al je durf en moed bij elkaar, het is tijd voor dit…

David Banister van ETF Daily News somt 8 redenen op die aantonen dat GOUDmijnaandelen in de grootste dip in tientallen jaren zitten. Hij acht het moment rijp om alle moed bij elkaar te schrapen en in te stappen in de GOUDmijnaandelen. Als iets zo negatief wordt benaderd, is de tijd daar om in te stappen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$