Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4446 tot 4450
Bron:
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

India importeerde in mei opnieuw veel GOUD: 162 ton

India heeft de afgelopen maand ongeveer 162 ton GOUD gekocht geïmporteerd, zo maakte een woordvoerder van het Indiase ministerie van Financiën bekend . Dat was niet alleen meer dan vorig jaar, maar ook veel meer dan waar men op gerekend had. In april werd er ook al meer GOUD verkocht dan normaal, omdat koopjesjagers profiteerden van de lagere GOUDprijs. Het ministerie van Financiën schat de import van GOUD in de maand april op 142,5 ton, een stijging van 138% ten opzichte van dezelfde maand in 2012.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

India importeerde in mei opnieuw veel GOUD: 162 ton

India importeerde in mei 162 ton, veel meer dan waar men op had gerekend. In april werd er ook al opvallend veel GOUD verkocht, naar schatting 142,5 ton. Als India in dit tempo GOUD blijft kopen zal het oude jaarrecord verbroken worden. Normaal importeren Indiërs ongeveer 80 ton GOUD per maand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Stormloop op GOUD in China, premie voor onmiddellijke levering met factor 4 naar omhoog

Wie had gedacht dat de GOUDhonger van de Chinezen is gestild, heeft het fout voor. Er woedt een heuse stormloop op GOUD in China, bij wijze van spreken probeert elke Chinees van de huidige lage GOUDprijs om zijn portie GOUD – in welke vorm dan ook – in huis te halen.

Chinezen zijn geen geduldig volkje, ze willen hun GOUD meteen. Hier en nu dus. Zelfs wanneer dat voor gevolg heeft dat ze een premie voor fysieke levering moeten betalen. De stormloop op GOUD in China heeft dergelijke vormen aangenomen dat die premie met de factor 4 naar omhoog is gegaan.

Binnenlandse vraag overtreft binnenlands aanbod

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

James Turk: GOUD staat voor periode gelijk aan die van 2008 – 2011

In een zeer interessant gesprek tussen Greg Hunter van USAWatchdog en James Turk verklaart Turk hoe hij de ontkoppeling tussen de fysieke GOUDmarkt en de papieren GOUDmarkt ziet. Dit zal leiden tot hogere prijzen voor GOUD én zilver. De fundamenten voor een hogere GOUDprijs blijven intact en de fysieke vraag naar GOUD is robuust.

De problemen van de laatste jaren blijven hetzelfde vandaag. De centrale banken kopen tijd voor de overheden, maar die doen er niet veel nuttigs mee....

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Vraag naar GOUD in Shanghai overstijgt wereldwijde mijnproductie

Op de Shanghai Gold Exchange wordt steeds meer fysiek GOUD uitgeleverd. Niet alleen het volume van fysiek GOUD blijft toenemen, maar ook het percentage van de totale contracten waarop fysieke uitlevering volgt. De prijsdaling heeft de vraag naar fysiek GOUD allen maar aangewakkerd op de Aziatische markt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$