Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 4446 tot 4450
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

6 redenen waarom GOUD nog 80 % kan dalen

Het zijn volatiele tijden voor de beleggers in GOUD. De koers maakt bokkensprongen. De voorspellingen van de GOUDprijs swingen dan ook de pan uit. De GOUDstieren zien genoeg redenen om GOUD naar $ 2.000 en meer te katapulteren, anderen zien het einde van het sprookje en voorspellen een zware crash tot onder de $ 1.000. Dit zijn 6 redenen waarom de GOUDprijs nog 80 % kan dalen...

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Speculanten gaan massaal short op GOUD

Een grafiek van Bloomberg laat zien dat het sentiment in de 'papieren' GOUDmarkt bijzonder negatief geworden is. De speculatieve shortpositie is de afgelopen zeven jaar nog niet eerder zo groot geweest als nu. Men verwacht kennelijk een verdere prijsdaling van GOUD. Ondertussen neemt de vraag naar fysiek GOUD toe.

Bron: iex.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Ben is machtiger dan het zwaard

Aanvankelijk was er gisteren geen vuiltje aan de (QE) lucht: Bernanke sprak het congres toe over de toestand van de Amerikaanse economie en sprak over de risico’s van een te snelle exit van steunaankopen. Treasury- en GOUDmarkten haalden opgelucht adem; geen snelle afbouw van steunaankopen dus.

Na Bernanke’s update was er een Q&A, waarin een senator vroeg of het eventueel toch ook mogelijk was dat de Fed al voor Labor day (1 september) ging afbouwen en toen gebeurde het: Bernanke gaf wat ontwijkende antwoorden waarin ook het woordje ‘could’ voorkwam.... Het zou dus toch kunnen dat er al sneller afgebouwd wordt!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

GOUDprijs stijgt en daalt door Bernanke

Bernanke weet de financiële markten in beweging te krijgen. Niet vreemd, want de Fed kan iedere maand met $85 miljard strooien. De grote vraag was of Bernanke het stimuleringsprogramma zou aanpassen. Een duidelijk antwoord hebben we niet gekregen, maar de prijzen van GOUD en zilver gingen hard omhoog en weer omlaag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Aziatische centrale banken blijven GOUD kopen

De Aziatische centrale banken bleven GOUD opstapelen in het eerste kwartaal volgens het rapport van het World Gold Council. Zelfs een klein land als Indonesië is begonnen met de aankoop van het gele edelmetaal. Dit wijst erop dat de centrale banken GOUD nog steeds zien als een goede diversificatie voor hun reserves aldus BullionStreet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$