Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 446 tot 450
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 21 augustus 2016

GOUDreserves Rusland naar 1505 ton

De Centrale Bank van Rusland heeft afgelopen maand de GOUDreserves verder zien......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2016

De gelijkenis tussen Facebook en Bitcoin

$12.000 miljard overheidsobligaties met een negatieve rentevoet. Uiteindelijk moet dit in het voordeel spelen van veilige havens zoals GOUD en zilver … maar ook Bitcoin. Bitcoin is nog klein maar groeit nog steeds snel. Het heeft zelfs enkele gelijkenissen met de opmars van Facebook.

Bitcoin is nog een jonge technologie vergeleken met Facebook, maar de gelijkenis met de groei is treffend. Bitcoin verwerft steeds meer naam en faam als veilige haven aangezien er maar maximaal 21 miljoen bitcoins gemijnd kunnen worden.

Bitcoin is nog steeds de referentie onder de cryptomunten, net zoals Facebook altijd de referentie geweest is onder de sociale media bedrijven. Net als bij Facebook enkele jaren geleden bestaat er nog steeds het gevaar dat bitcoin als een waardeloos project eindigt, maar die kansen dalen zienderogen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2016

Dit zijn de 10 grootste GOUDmijnen ter wereld

Dalende kosten en stijgende opbrengsten, het is niet voor niets dat de grootste GOUDmijnen in 2016 meer dan verdubbelden. Vorig jaar produceerden de 10 grootste GOUDmijnen ter wereld samen bijna 31 miljoen ounces GOUD, een stijging van 1%. De GOUDprijs steeg in 2016 meer dan 25% terwijl de kosten werden gedrukt. Een ideale cocktail voor explosieve beurskoersen.

5 GOUDmijnen zagen hun productie stijgen in 2015 en 5 GOUDmijnen kondigden een productiedaling aan. 9 van de 10 GOUDmijnen konden hun kosten verlagen ten opzichte van 2014.

Dit is een overzicht van de 10 grootste publiek genoteerde GOUDmijnen ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Dit zijn de 17 landen met de grootste GOUDvoorraad

Heb jij al GOUD? Deze landen wel. De GOUDprijs werkt in 2016 rustig aan zijn wederopstanding. Het onzekere economische en politieke klimaat zorgt ervoor dat GOUD terug in de mode komt. Alles komt terug, van witte sokken tot GOUD. Zakenbank UBS zei zelfs recent nog dat GOUD in een nieuwe fase zit.

Welke landen profiteren nu van deze hernieuwde interesse? Om te zien welke landen het meest profiteren, kunnen we kijken naar de GOUDvoorraad van overheden en centrale banken. Sinds de financiële crisis staakten de westerse landen met de verkoop van GOUD en hebben vooral groeilanden hun GOUDvoorraad uitgebreid.

Dit zijn de 17 landen met de grootste GOUDvoorraad ter wereld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Snelste rally voor GOUDmijnaandelen sinds 1972

De rally in GOUDmijnaandelen van dit jaar was de snelste rally sinds 1972. Dat concludeert Morgan Stanley op basis van een vergelijking met andere bull markets in de GOUDmijnsector. Nog nooit eerder kwamen de aandelen van GOUDmijnen zo sterk uit de startblokken, want de waarderingen liggen nu al ruim twee keer zo hoog als het dieptepunt van januari.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$