Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4451 tot 4455
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

GOUDmijnaandelen staan op een keerpunt

Farooq Hamed van Barclays zegt dat de GOUDmijnaandelen op een keerpunt staan. Als de GOUDmijnaandelen deze trend kunnen verder zetten, staan ze voor een belangrijke ommekeer. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de negatieve spiraal om te draaien en aan een nieuwe stierenmarkt te beginnen, zo staat op Barron's...

Bron: express.be
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Frankrijk vaardigt totaalverbod uit op verzenden van geld, GOUD- en ...

Frankrijk heeft een wet goedgekeurd die het verzenden en cash betalen van GOUD en zilver in kleine postzendingen verbiedt. De wet werd op 1 juni van kracht en heeft grote implicaties. Zo kunnen tv-advertenties waarin GOUDen munten te koop worden aangeboden niet langer omdat deze munten bijna altijd via de post worden bezorgd. De regering wil zo de verhandeling van kleine hoeveelheden GOUD en cash onder particulieren verhinderen.

In september 2011 had de Franse regering reeds strenge maatregelen getroffen om anonieme en cashaankopen van GOUD en zilver te beperken. Elke aankoop van ferro en non-ferrometalen die de 450 euro overschrijdt moet sinds dan per bankoverschijving gebeuren.

Een nieuwe aanvullende wet daarop verbiedt nu het verkeer van edelmetalen en bankbiljetten of muntstukken in postpakketten:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Barclays: ‘GOUDmijnen op een keerpunt’

Nu de GOUDprijs aanstalten maakt op een dubbelde bodem in de grafiek, kijken plots weer veel partijen in de richting van GOUDmijnaandelen.

Barclays pakt uit met een research note over de sector, waar Barron’s de hand op wist te leggen. Analist van dienst Farooq Hamed gelooft dat de GOUDmijnsector voor een keerpunt staat:

Over de waardering heeft de analist het volgende te zeggen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Is dit de werkelijke reden voor de dood van Gaddafi

Het Zuid-Afrikaanse Sunday Times schrijft dat de jacht op het vermogen van Gaddafi zich verplaatst heeft naar Zuid-Afrika. De Libische kolonel werd in oktober 2011 vermoord door opstandelingen met behulp van een buitenlandse strijdmacht. Muammar Gaddafi heeft een fortuin aan GOUDstaven, diamanten en geld achtergelaten. In Zuid-Afrika is nu een deel van dat vermogen aangetroffen.

Libische onderzoekers geloven dat er meer dan $1 miljard aan GOUD, diamanten en cash opgeslagen ligt bij een viertal banken en twee beveiligingsbedrijven in Zuid-Afrika. Deze grote vondst is overigens nog maar een fractie van het totale vermogen van Gaddafi, dat geschat wordt op $80 miljard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Beren raken vermoeid op de GOUDmarkt

De GOUDprijs blijft het moeilijk hebben om het klif van $ 1.400 met overtuiging te nemen. Vorige week zag het er even naar uit dat de barrière doorbroken was, maar 's vrijdags werd de grens naar beneden weer doorbroken. Ook vandaag blijft de GOUDprijs rond de $ 1.400. Nochtans raken de GOUDberen stilaan uitgeput wat wijst op een stijging van de GOUDprijs in de komende weken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$