Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 4456 tot 4460
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

De GOUDzwendel

Als ruilmiddel met waarde bestaat nog steeds slechts één ding dat de tand des tijds heeft doorstaan. En dat is GOUD maar ook zilver welke binnenkort je redder zullen zijn als we verder gaan in dit grote monetaire experiment van roekeloos gelddrukken door alle centrale bankiers in de wereld. Het is als plassen in het bed, in het begin voelt het opgelucht, maar naarmate de tijd verstrijkt, begint het ongemakkelijk te worden.

In tegenstelling tot algemene perceptie, verdwijnt het aanbod van echt GOUD snel – in de VS piekte de GOUDproductie in 1998 op 11,8 miljoen ounces. Sindsdien, is de prijs van GOUD gestegen met meer dan 400%, doordat de GOUDmijnen steeds minder produceren. De geschatte productie in 2012 was slechts 7,4 miljoen ounces of wel 35% minder. Feitelijk is de GOUDproductie wereldwijd gedaald over de afgelopen tien jaar. In Zuid-Afrika, het land met de rijkste GOUDmijnen op Aarde, is over de afgelopen 10 jaar de productie met 52% omlaag gegaan. Nieuwe belangrijke ontdekkingen worden steeds “zeldzamer".

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

GOUD en zilver report (Week 23)

Het wekelijkse overzicht van het laatste nieuws uit de GOUDmarkt en zilvermarkt. Compleet met de prijsontwikkeling van afgelopen week. De GOUDprijs zakte vrijdag na publicatie van het banencijfer in de VS met meer dan 2%. Zilver verloor ruim 4%. Maar gaat het echt beter met de Amerikaanse arbeidsmarkt?

Bron: lpamsterdam.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Video: de werkelijke oorzaken van- en echte oplossingen voor de economische crisis

Tijdens Café Bastiat van 21 mei 2013  gaf Albert Spits een analyse van de economische crisis,  gebaseerd op inzichten vanuit de Oostenrijkse School voor Economie. Deze school ziet de vrije markt als de beste manier om tot maximale vrijheid en welvaart te komen. Voor ‘Oostenrijkers’ komt de huidige crisis niet als een verrassing, maar is het een logisch gevolg van het gevoerde beleid. Albert Spits, een van de weinige Nederlandse experts op het gebied van de Oostenrijkse School, legt in deze lezing op een toegankelijke manier uit wat de oorzaken zijn van de economische crisis en de verregaande consequenties daarvan. Hij legt de siuatie uit omtrent de geld- en kredietgroei en wat de essentie is van de GOUDstandaard als monetair systeem.  Ten slotte draagt hij duurzame oplossingen aan voor de problemen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Voorkennis? Enorme hoeveelheid GOUD verkocht vóór publicatie banencijfer

Hieronder een video van CNBC waarin gesproken wordt over het feit dat er vrijdag 7 juni een enorme hoeveelheid aan GOUD is verkocht een aantal millisecondes voordat het Amerikaanse banencijfer werd gepubliceerd. Dit blijkt uit de data van

NANEX. Het is goed te zien dat de volumes enorm toenamen, net voor de nieuwe macrocijfers beken werden. Niemand weet precies wie verantwoordelijk is voor deze mysterieuze trade, echter maakt het weer eens duidelijk dat er mensen zijn die meer (en de dingen eerder) weten dan de rest.

Positief banencijfer

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Voetballer Drogba investeert in GOUDmijn

Stervoetballer Didier Drogba heeft een belang genomen van 5 procent in een GOUDmijn in zijn thuisland Ivoorkust. Dat liet de overheid van Ivoorkust vrijdag weten.

De Ivoriaanse overheid verkoopt een deel van haar belang in de Ity-GOUDmijn aan een groep investeerders, waaronder het bedrijf Didier Drogba Group, en het Canadese mijnbouwbedrijf La Mancha dat wordt geleid door de Egyptische miljardair Naguib Sawiris. La Mancha zal door de verkoop 55 procent van de GOUDmijn bezitten, van bijna 46 procent eerder. De Ivoriaanse overheid heeft dan 35 procent en private investeerders waaronder Drogba de resterende 10 procent.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$