Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4456 tot 4460
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

GOUD is nooit lang onder de ‘Stairway to Hell’ gebleven

In de jaren 70 maakte Led Zeppelin het inmiddels legendarisch geworen ‘Stairway to heaven’, letterlijk vertaald ‘de trap naar de hemel’. De GOUDprijs heeft echter een andere beweging gemaakt die naar analogie van de Zeppelin-song ‘Stairway to Hell’ werd genoemd.

Daarmee wordt uiteraard gerefereerd naar de forse prijsval die het GOUD achter de rug heeft. Medio april ging de GOUDprijs zwaar onderuit en niets laat voorspellen dat er een snelle come-back zit aan te komen. De chart van het GOUD ziet er namelijk rotslecht uit.

Zeer bullish voor het GOUD

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

ISM LAGER, GOUD HOGER

Het is een voortdurend kat en muis spel op de beurs tussen goed nieuws en slecht nieuws. Zopas werd het nieuwe ISM-cijfer in de VS gepubliceerd, en dat was koren op de molen voor het ‘slecht nieuws’ kamp.

Het ISM-cijfer dook zelfs onder 50 punten, 49 om precies te zijn, wat wijst op een krimp van de Amerikaanse economie. Dit in tegenstelling tot berichten van de beleidsmakers dat alles rozengeur en maneschijn is met de economische activiteit in de VS.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Roubini: GOUDprijs naar $1.000 per troy ounce

Volgens econoom Nouriel Roubini zal de GOUDprijs tussen nu en 2015 dalen van $1.400 naar $1.000 per troy ounce. Roubini verwacht dat er niet meer zo snel een acute crisis zal optreden en merkt op dat de inflatie afneemt. Het herstel van de aandelenmarkt maakt GOUD extra onaantrekkelijk, omdat het geen dividend oplevert.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Premie op fysiek GOUD 4x over de kop in Shanghai

In Shanghai is de premie op fysiek GOUD gestegen van $7 naar $32 per troy ounce. Van juni 2012 t/m maart 2013 was de premie gemiddeld $7, maar sinds de grote prijsdaling van april is er krapte ontstaan op de markt van fysiek metaal. De meerprijs was de afgelopen zes weken gemiddeld $32.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Zelfs overheidsobligaties hebben dit jaar beter gepresteerd dan GOUD en zilver!

Marshall Glitter, Head of Global FX Strategy bij IronFX, gelooft niet dat het GOUD op korte termijn veel potten zal breken. De edelmetalen bevinden zich momenteel in een underdogpositie, met een gerede kans dat GOUD en zilver in de komende weken verder in prijs zullen dalen.

De beurskoersen blijven in goeden doen, ondanks de recente turbulentie staat zelfs de Nikkei 225 Index in Tokyo nog steeds in de plus. De Standard & Poor’s 500 Index staat ongeveer 10 percent hoger dan op 1 januari. Zelfs overheidsobligaties hebben dit jaar beter gepresteerd dan GOUD en zilver.

Platina en palladium doen het beter dan GOUD en zilverLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$