Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 4461 tot 4465
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Barclays: ‘GOUD is een vorm van religie’

Er zijn al boeken volgeschreven over de zware corrigerende beweging in de GOUDprijs, hoewel het nog maar een maand is geleden dat die beweging plaatsvond. Barclays Capital heeft een logische verklaring voor de prijsval die het GOUD in de loop van april moest ondergaan.

Die verklaring bestaat uit 3 primaire factoren namelijk de tot de verbeelding sprekende prestaties van de beurzen, de afgenomen inflatieverwachtingen en de sterke U.S. Dollar. Die dure Dollar maakte GOUDaankopen duurder, zeker voor niet-Amerikanen.

Gold ETF’s springen op de wagen

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Hoeveel GOUD heeft Amerika nu precies?

We weten niet hoeveel GOUD er nog in de kluizen ligt, bij wat officieel nog de grootste GOUDbezitter ter wereld is, de Verenigde Staten… De tekens aan de wand:

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Wellicht is er helemaal geen GOUD meer

Of wellicht veel minder dan dat we denken, bij wat officieel nog de grootste GOUDbezitter ter wereld is, de Verenigde Staten…  De tekens aan de wand: Duitsland dat zeven jaar (!) moet wachten op een klein deel fysiek GOUD dat in bewaring was gegeven bij de VS. De Canadese edelmetaalexpert Eric Sprott die zeer overtuigend aantoonde dat van de 8133 ton die Amerika officieel nog zou bezitten, 4500 ton reeds lang op de markt werd gebracht. Een zogenaamde klokkenluider bij de World Bank die ontslagen werd omdat het volgende nieuws naar buiten kwam; ex-Senior Counsel Karen Hudes met 20 jaar dienst verklaart dat er géén GOUD meer in het befaamde Fort Knox aanwezig is!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Ghana pakt illegale GOUDmijnen van Chinezen hard aan

Ghana wil strenger optreden tegen de illegale GOUDmijnactiviteiten van Chinezen. Sommigen werken zonder vergunning en veroorzaken door het gebruik van groot materieel meer milieuschade. Doordat sommige mijnen zonder vergunning werken loopt de Ghanese overheid belastinginkomsten mis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Verliezen de centrale banken de controle?

Tot en met de maand april leek alles koek en ei voor de centrale banken. De aandelenmarkten konden alleen maar stijgen, zeker in Japan en de Verenigde Staten, de huizenprijzen trokken terug aan,... iedereen was positief. Als kers op de taart ging de GOUDprijs nog onderuit ook. Maar in de maand mei heeft alles een grote bocht gemaakt. Verliezen de centrale banken hun controle op de markten?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$