Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 4466 tot 4470
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Marc Faber: “Junior GOUDmijnaandelen kunnen verdubbelen”

Marc Faber liet weer eens van zich horen, ditmaal in een interview met The Gold Report. Hierin liet hij nogmaals verstaan dat hij niet positief is voor de vooruitzichten van de globale economie. Maar dat betekent niet dat je geen rendement kan behalen in de markten.

Vandaag kijkt Faber onder meer maar junior GOUDmijnaandelen, die zwaar afgestraft werden in de voorbije maanden. Faber geeft aan:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Dit is het enige edelmetaal met een positief technisch signaal

De sector van de edelmetalen bestaat uit veel meer dan alleen maar GOUD en zilver. Daar de GOUDprijs het moeilijk blijft hebben met het niveau van $ 1.400 is er een ander edelmetaal dat wel een positief technisch signaal geeft, namelijk palladium aldus de Daily Trade Alert.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Jim Bianco maakt brandhout van Nouriel Roubini’s GOUDbashing

Jim Bianco was te gast op Bloomberg TV, waar hij tekst en uitleg gaf bij de beursrally. Volgens Bianco is vandaag enkel nog de stimulans van de Fed de drijfveer voor de hogere koersen. Neem die monetaire drug weg en de markten zullen snel genoeg gaan afkicken.

Voorts werd Jim Bianco ook nog gevraag naar de negatieve berichten van Nouriel Roubini over GOUD. Voor Bianco maken dit soort critici de fout door de prijs van GOUD te verwisselen met de GOUDprijs. De ene komt tot stand op de ‘papieren’ markten (ETF’s en futures), terwijl de andere in de fysiek markt wordt gevormd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Marc Faber: Koers van mijnaandelen kan verdubbelen

Beleggingsgoeroe Marc Faber denkt dat de aandelenkoersen van GOUDmijnen kunnen verdubbelen, indien de GOUDprijs met 20% stijgt. Opstartende mijnen kunnen moeilijk aan financiering komen als ze tegen de huidige prijs niet rendabel kunnen produceren.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

India importeerde in mei opnieuw veel GOUD: 162 ton

India heeft de afgelopen maand ongeveer 162 ton GOUD gekocht geïmporteerd, zo maakte een woordvoerder van het Indiase ministerie van Financiën bekend . Dat was niet alleen meer dan vorig jaar, maar ook veel meer dan waar men op gerekend had. In april werd er ook al meer GOUD verkocht dan normaal, omdat koopjesjagers profiteerden van de lagere GOUDprijs. Het ministerie van Financiën schat de import van GOUD in de maand april op 142,5 ton, een stijging van 138% ten opzichte van dezelfde maand in 2012.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$