Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 4476 tot 4480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Kleine belegger blijft positief, ondanks GOUDcrash

Heeft de grote smash van het GOUD de investeerders op de vlucht gejaagd? Sommigen zullen misschien even het zweet van het voorhoofd moeten vegen, het waren immers spannende dagen in het midden van de maand april, maar van een massale uittocht is zeker geen sprake.

De kleine investeerders blijven in de U.S. positief voor het GOUD en dit ondanks een scherpe terugval in de vraag. Dat positivisme blijkt onmiskenbaar uit een rondvraag die werd gegaan door BullionVault, een bekend online trading platform voor GOUD en zilver.

BullionVault Gold Index staat nog altijd boven 50

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Beleggers enthousiast over platina

Beleggers verkochten massaal hun posities in ETF's die GOUD of zilver aanhouden. Tegelijkertijd waren steeds meer beleggers enthousiast geworden over platina. Alleen in de afgelopen twee weken steeg de marktwaarde van een platinafonds van ETF Securities met bijna 20%.

Bron:
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

US Mint verkoopt nog steeds ongekend veel GOUD en zilver

De belangstelling voor GOUDen munten en zilveren munten blijft op recordhoogte, zo meldt Richard Peterson van de US Mint. De prijsdaling van april zorgde voor een explosieve vraag naar fysiek GOUD en ondersteunde daarmee de GOUDprijs .

Bron: bootjesgek.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Toren van Babel in de Noordzee

In een Duits wrak in de Noordzee lag zeventig miljoen aan GOUD en diamanten. Het was al een tijdje bekend maar door een bijzonder project van particulieren leed in de fifties ineens half Nederland aan GOUDkoorts. Iedereen hapte naar lucht, kookte, wilde de Noordzee induiken. De schat lag in de Renate Leonhardt; een Duitse vrachtschip dat in 1917 met een kostbare lading ten onder ging bij Texel. Enkele particulieren bouwden met een schare aandeelhouders een duikput van 25 meter hoog. Het was een omgekeerde Toren van Babel, zie afb. Of het gelukt is, is te zien in de documentaire Het Spoor terug: GOUDkoorts in de Noordzee. Hieronder: De Duiktoren van Babel klaar voor transport.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Outflows bij GLD is goed nieuws voor de GOUDprijs

De grote daling van de voorraad fysiek GOUD bij de GOUD-ETF GLD wordt wel eens aangehaald als de grote reden achter de daling van de GOUDprijs. Maar volgens Zerohedge is dit in feite een goede zaak voor de GOUDprijs. Volgens Zerohedge zitten de grote bullion banks achter deze outflows omdat ze er, rarara, veel geld mee kunnen verdienen.

De outflows uit de GOUD-ETF GLD begonnen al begin januari, drie maanden voor de grote crash van de GOUDprijs. In die periode wist de GOUDprijs nog goed stand te houden. De outflows kunnen dus geenszins hoofdverantwoordelijke zijn voor de forse daling van de GOUDprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$