Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 4481 tot 4485
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Jim Sinclair: Hou vast aan fysiek GOUD

Jim Sinclair heeft de negativiteit omtrent GOUD zijn hoogtepunt bereikt. Er zijn fundamenteel geen enkele redenen om aan te nemen dat de GOUDprijs niet terug hoger kan, op een uitzondering na: QE Infinity zal blijven bestaan of de Westerse economie zakt in elkaar als een pudding. Dit is het moment om vast te houden aan je fysiek GOUD en je niet uit je lood te laten slaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Ommekeer GOUD was onvermijdelijk gezien het extreem negatieve sentiment

De GOUDprijs is deze week furieus van start gegaan. Bij de opening gisteren knalde het nog naar beneden richting de $ 1.340 waarna het terug omhoog schoot. Deze ochtend doorbrak de GOUDprijs zelfs eventjes terug de $ 1.400. Deze ommekeer komt niet als een verrassing. Het

Bron: financielevalkuilen.com
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

De valutaoorlog is definitief een feit. Hoe nu verder?

Japan heeft voor miljarden euro’s geld bijgedrukt en hiervan maandelijks € 59 miljard aan staatsleningen opkopen. Het geld daarvoor wordt gecreëerd door de Centrale Bank zonder dekking van GOUD of goederen. Doel is meer inflatie in Japan en een daling in wisselkoers. De Japanse yen daalt nu inderdaad snel ten opzichte van $ en €. Export door Japan wordt dus nu goedkoper.  Daarvoor steeg de Yen juist omdat er veel Euro’s en dollars extra zijn bijgedrukt.

Maar dit is pas het begin. Binnen 2 jaar zal er 270,000 miljard Yen in omloop zijn, waar dat nu ‘maar’ 137,000 miljard is. Bedragen waar ik me niet zo veel bij kan voorstellen. En veel hoger dan wat in de VS en Europa extra aan geld is bijgedrukt. En daar zullen andere landen als bijvoorbeeld Korea ook weer op reageren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

HKMEx stopt met aanbieden GOUDcontracten

In de papieren GOUDmarkt is het ook niet rustig gebleven na de prijsdaling van de afgelopen maanden. De Hong Kong Mercantile Exchange gooit de handdoek in de ring en stopt met het aanbieden van GOUDcontracten. Het dagelijkse handelsvolume van $15,9 miljoen aan futures is te klein om de kosten te dekken. Ook is de liquiditeit van de contracten door het lagere handelsvolume te beperkt.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Wat als de economische implosie uitblijft?

De recente daling van de GOUD- en zilverprijzen en controverses rond een aantal figuren in de ‘liberty movement’ heeft bij een enkeling een moment van bezinning teweeg gebracht. Heeft alle angst- en pessimisme-porno wel zin? En kloppen bepaalde aannames wel? Er wordt immers al jaren geroepen dat een complete ineenstorting van ons financieel-economisch systeem nog slechts een kwestie van tijd is. Maar laten wij eerlijk zijn, de pleuris is nog niet uitgebroken, ondanks de hoge werkloosheid, oplopende tekorten en immense geldcreatie. De bussen rijden op tijd, supermarkten zijn bevoorraad en de euro en dollar zijn nog steeds wettige betaalmiddelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$