Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 4486 tot 4490
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

US Mint verkoopt nog steeds ongekend veel GOUD en zilver

Richard Peterson van de US Mint zei in een interview met Reuters dat de vraag naar GOUDen en zilveren munten nog steeds ongekend groot is. Het munthuis heeft de productie opgevoerd en maakt overuren om de markt te bedienen. De prijsdaling van GOUD heeft de vraag naar het metaal explosief doen stijgen. Vanaf volgend jaar wil de US Mint ook weer platina munten gaan aanbieden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Als Jim Grant moet kiezen tussen GOUD of staatsobligaties, dan…

In de ganse discussie tussen voor- en tegenstanders van het GOUD gaat dikwijls verloren waar het oorspronkelijk allemaal om ging: de Fed heeft olv van Ben Bernanke de geldkranen wijdopen gezet, met als gevolg dat de markten met vers gedrukt geld worden overspoeld.

James “Jim” Grant, stichter en uitgever van de Grant’s Interest Rate Observer stelde zijn lezers de vraag van 100 miljoen: Waar gaat de voorkeur naar uit: GOUD of Amerikaanse staatsobligaties? Voor Grant ligt het antwoord op die vraag voor de hand, hij hoeft er zelfs niet eens over na te denken.

GOUD is belangrijk

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Wacht niet te lang: waarom je nu GOUD moet kopen

De GOUDprijs blijft worstelen met de $ 1.400, gaat het van daar uit terug omhoog of gaan we terug omlaag. Dit is voor vele GOUDbeleggers de vraag van het moment. Op basis van onderstaande grafiek zou dit een mooi instapmoment zijn. Als je weet dat de zomermaanden traditioneel sterke maanden zijn voor de GOUDprijs, kan je best niet te lang meer wachten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

3 belangrijke lessen die iedere belegger kan leren van GOUDkevers

GOUDbeleggers zijn meestal uit een ander hout gesneden dan de gewone belegger. Seeking Alpha heeft het dan wel over de lange termijn belegger in GOUD, niet over de trader die zo snel mogelijk in en uit GOUD probeert te stappen. GOUDbeleggers hebben meestal een ijzeren wil en een sterke discipline. Hoewel beleggen in GOUD niet succesvol was de laatste jaren, zijn er verschillende lessen die een belegger kan trekken uit de vastberadenheid van de GOUDbeleggers.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Zwak banencijfer zet GOUDprijs hoger

De GOUDprijs klom na publicatie van het ADP banencijfer tot boven de $1.400 per troy ounce, een stijging van ruim 0,6%. De zilverprijs ging 0,9% omhoog tot $22,62 per troy ounce. Er kwamen in mei 135.000 banen bij, minder dan waarop was gerekend. Het matige banencijfer wijst op een voortzetting van het stimuleringsprogramma van de Federal Reserve.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$