Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 451 tot 455
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 21 november 2016

GOUD en de stijging van de US dollar

De overwinningsroes ebde langzaam weg van de markten. De euforie (na de winst van Trump) maakte plaats voor realisme.

Die zin voor realiteit sloeg in, nadat de koers van de US dollar naar het hoogste punt sinds 2003 schoot! De uitbraak van de wereldreservemunt geeft een bijzonder wrange smaak aan de uitbraken van de belangrijkste beursindices in de VS.

Inmiddels noteert de USD-index ruimschoots boven de grens van 100! Ter herinnering: de USD-index noteerde vijf jaar geleden nog aan 75.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Rusland voegt 40 ton GOUD aan reserves toe

Rusland heeft in oktober ruim 40 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit cijfers van de centrale bank. Sinds het land in 2006 begon met GOUD kopen heeft ze nog nooit eerder in één maand zoveel edelmetaal gekocht als in de afgelopen maand. Met de aankoop van 1,3 miljoen troy ounce (40,43 ton) groeide de totale GOUDreserve van het land naar 1.583,17 ton. Tegen een waardering van $1.265 per troy ounce is de GOUDvoorraad van Rusland goed voor een marktwaarde van $64,43 miljard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

Zilver: Deze feiten doen u snel de huidige correctie vergeten

Zilver is met alle waarschijnlijkheid de meest ondergewaardeerde grondstof van het moment. Al duizenden jaren geleden werd deze grondstof gebruikt als geld. Het Romeinse Rijk gebruikte zilver voor de Denarius, een zilveren munt dat gelijk stond aan een dagloon. Tot in 1965 besloot men in de Verenigde Staten geen zilver meer te gebruiken voor de vervaardiging van muntgeld. In 1971 verlieten de Verenigde Staten zelfs eenzijdig de GOUDstandaard waarbij ook de dollar niet meer gedekt was door GOUD.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

‘Inside information’ over GOUD- en zilvermarkt

Pssstt… Wil je eens een geheim over de GOUDmarkt horen?

In de afgelopen dagen deden zich weer de wildste verhalen de ronde over GOUD. Vooral nu enkele grote beleggers (een deel van) hun GOUD verkochten, gaan de doemverhalen weer vlotjes over tafel.

Helaas levert dit veel ruis op.

Fundamenteel gaat het GOUD immers voor de wind:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

Een héél uitzonderlijke situatie bij GOUDmijnaandelen!

In de afgelopen dagen werden voor de zoveelste maal overladen met déjà-vu gevoelens. De jongste correctie in de GOUDmarkt ging niet geruisloos aan ons voorbij. De mailbox puilde in de voorbije dagen uit van bezorgde, en soms ronduit paniekerige GOUDbeleggers. Met name de heftige daling van de GOUDmijnaandelen verhitte de gemoederen. De angst sloeg velen om ’t hart: “Niet weer, hé”. De jarenlange berenmarkt heeft diepe wonden geslagen, zo blijkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$