Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 4501 tot 4505
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

GOUD en de slag om de 1400 dollar grens

Het lijkt de GOUDkoers de laatste tijd maar niet te lukken om door de grens van 1400 dollar per troy ounce heen te breken. Ook vandaag zet GOUD weer een daling in, waarbij op dit moment de koers staat op 1388 dollar per troy ounce. De belangrijkste reden voor deze daling is een sterkere dollar, die ervoor zorgt dat de prijs van het edelmetaal afneemt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Freegold is beter dan een GOUDstandaard

Freegold is een monetaire theorie waarin GOUD geen rol speelt in het betalingsverkeer. Anders dan bij een GOUDstandaard wordt het geld niet gekoppeld aan GOUD. Fiatgeld blijft de reken- en ruilfunctie vervullen, maar zal niet langer het primaire spaarmiddel zijn. Die rol zal vrij GOUD opeisen. Een video van ruim 12 minuten geeft uitleg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Griekenland verhoogt voor de 4e maand op rij zijn GOUDreserves

Rusland, Griekenland, Turkije, Wit-Rusland, Kazachstan en Azerbeidzjan verhoogden vorige maand opnieuw hun GOUDreserves om zo hun deviezenreserves verder te diversifiëren. Het is opvallend dat Griekenland nu voor de vierde maand op rij zijn GOUDreserves weet te verhogen aldus SilverDoctors

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Waarom je goed vast moet houden aan je GOUD!

Elke keer de prijs voor GOUD op de beurs naar boven of naar beneden gaat, wegen de beleggers de voor- en de nadelen tegen elkaar af. Het is de papieren GOUDprijs die voor kopzorgen zorgt. Het fysieke GOUD werkt zich ondertussen een weg van de zwakke handen naar de sterke handen. Sterke handen kopen bij de dips, zwakke handen verkopen in paniek.

Of de shake-out van vorige maand de laatste was, zal de toekomst moeten uitwijzen. Het heeft er wel voor gezorgd dat het proces versneld. Hoewel de fysieke kracht niet kan voorkomen dat de prijs eventueel nog lager kan, zijn er voldoende sterke handen die uitreiken naar het fysieke GOUD. Nu zou dus het slechtste moment zijn om je overtuiging over boord te gooien en over stag te gaan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

College over economie, centrale banken en GOUD

Grant Williams van de nieuwsbrief "Things that make you go hmmm..." heeft een college van drie kwartier online gezet. Aan de hand van een groot aantal grafieken bespreekt hij de toestand van de wereldeconomie. Ook is er veel aandacht voor GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$