Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 4506 tot 4510
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Infographic: Wat kost een troy ounce GOUD?

De kosten van een troy ounce GOUD verschillen natuurlijk per GOUDmijn. De één draait met de huidige GOUDprijs een verlies, de andere houdt tientallen procenten marge over. Deze infographic is gebaseerd op de cijfers van de 50 grootste GOUDmijnen ter wereld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Wat is de kostprijs van de GOUDmijnsector?

Visual Cpitalist heeft weer een mooie infographic gemaakt, deze keer over de kostprijs van de GOUDmijnen. Er zit nog ongeveer 3 miljard ounces GOUD in de grond, waarvan 1/3 in handen is van de 50 grootste GOUDmijnen. Wat kost het nu precies voor die GOUDmijnen om dat GOUD boven gronds te halen?

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

De VS heeft minder GOUD dan wordt verondersteld

De inhoud van het boek 'Good as Gold' van Chris Weber, en het onderzoeksrapport geschreven door Chris Martenson, rechtvaardigt de tittel van deze essay. In 1949 werd de grootste hoeveelheid GOUD ooit bijeengebracht op één plaats, opgeslagen in de kluizen van – Fort Knox – waaruit volgens waarnemers minstens 80% van dit GOUD naar het buitenland werd verscheept.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Marc Faber: “De overheid kan uw GOUD aanslaan”

Marc Faber, redacteur en uitgever van het Gloom, Boom & Doom Report, is een van ‘s werelds meest beroemde markt contrarians. Hij is al vrij goed in het voorspellen van financiële bubbels en de economische crisis van de voorbije decennia.

In dit interview bespreekt Faber bespreekt waarom hij koper is van GOUD, maar waarschuwt tevens voor de gevaren van de overheid, met name in de Verenigde Staten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Centrale banken blijven koppig GOUDvoorraden verder uitbouwen

Wie had gedacht dat de centrale banken zijn gestopt met het kopen van GOUD heeft fout gedacht. De centrale bankiers hebben zich niet laten afschrikken door de prijsval bij het GOUD, ze blijven gewoon GOUD bijkopen. De cijfers voor april, de maand waar het GOUD slagzij kon maken, zijn weliswaar nog niet bekend, maar de trend is duidelijk.

De meest recente cijfers dateren uit q1, volgens de World Gold Council kochten alle centrale banken samen in die periode de niet onaanzienlijke hoeveelheid van 109 ton GOUD. Het was al het 7de kwartaal op rij dat ze meer dan 100 ton kochten over een periode van 3 maanden kochten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$