Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 4531 tot 4535
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Kan olie de reddende engel worden voor GOUD?

De olieprijs staat voor belangrijke weken. Momenteel staat (Light) Crude Oil rond de $ 94. Dit is dicht tegen een lange termijn weerstand van iets boven de $ 96. Als (Light) Crude Oil deze weerstand opwaarts kan doorbreken, kan het in zijn zog nog andere grondstoffen mee trekken. Deze weerstand werd al meermaals bereikt, maar kon nog niet overtuigend doorbroken worden.

Jim Rogers zei recent over GOUD dat de huidige correctie moest gebeuren. GOUD stijgt al twaalf jaar op rij, dit is vrij uitzonderlijk voor een grondstof. In die 12 jaar had GOUD ook nog maar een keer een correctie van meer dan 30 % ondergaan, dit is ook vrij uitzonderlijk. De meeste grondstoffen corrigeren meer dan 30 % op de 2 à 3 jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

3 Angstaanjagende grafieken

Bespoke Invest publiceert de grafieken van de 3 hardst getroffen grondstoffen van de laatste jaren, GOUD, zilver en olie. Het zijn stuk voor stuk angstaanjagende grafieken voor diegene die belegd hebben in deze sectoren. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Wat als de economische depressie uitblijft?

De recente daling van de GOUD- en zilverprijzen en controverses rond een aantal figuren in de ‘liberty movement’ heeft bij een enkeling een moment van bezinning teweeg gebracht. Heeft alle angst- en pessimisme-porno wel zin? En kloppen bepaalde aannames wel? Er wordt immers al jaren geroepen dat een complete ineenstorting van ons financieel-economisch systeem nog slechts een kwestie van tijd is. Maar laten wij eerlijk zijn, de pleuris is nog niet uitgebroken, ondanks de hoge werkloosheid, oplopende tekorten en immense geldcreatie. De bussen rijden op tijd, supermarkten zijn bevoorraad en de euro en dollar zijn nog steeds wettige betaalmiddelen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Slecht nieuws? Aandelen omhoog!

De S&P 500 blijft maar stijgen, ondanks de weinig hoopgevende macro-economische vooruitzichten. Onderstaande grafiek laat zien dat beleggers zich weinig aantrekken van de zwakke onderliggende fundamenten. Het gaat om rendement en daarvoor moet je nu in aandelen zitten. De GOUDprijs is dit jaar al met 18% gezakt, terwijl de Amerikaanse beurzen 16% hoger staan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Premie op GOUDbaren naar records in Azië

In Hong Kong en Singapore betaalt men steeds meer premie voor GOUD. De GOUDprijs is weliswaar gezakt, maar door de sterk toegenomen vraag worden de premies steeds hoger. Er is een serieus tekort om aan de Chinese vraag te voorzien. Japanse handelaren zien een kans en exporteren hun GOUDbaren naar de Chinese markt. In maart importeerde China een recordhoeveelheid van meer dan 220 ton GOUD!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$