Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 4536 tot 4540
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

3 grote hedge funds zetten massaal in op GOUDmijnen

We rapporteerden met beurs.com eerder al dat George Soros zijn positie fysiek GOUD heeft omgezet naar call opties op GDXJ, een korf van kleinere GOUDmijnaandelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Indiërs moeten passie voor GOUD onder controle houden

Terwijl India vermoedelijk 350 tot 400 ton GOUD zal importeren in het tweede kwartaal, roept de Indische Minister van Financiën, P.Chidambaram, de bevolking op om hun passie voor GOUD onder controle te houden. Indien nodig zal India nog meer stappen ondernemen om de GOUDaankopen te ontmoedigen. Tot nu toe hebben de genomen maatregelen nog maar weinig effect gehad.

De vraag naar GOUD zal volgens het World Gold Council in het tweede kwartaal op een nieuw record uitkomen doordat de consumenten profiteren van de daling van de GOUDprijs. De prijsdaling heeft de Westerse ETF bezitters de stuipen op het lijf gejaagd, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de vraag naar fysiek GOUD in de opkomende markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Wat betekenen de GOUDaankopen door de Griekse centrale bank?

In april waren de centrale banken weer van de partij wat het kopen van GOUD betreft. Daar was 1 centrale bank die meer dan gewone aandacht kreeg en dat was de Griekse. Volgens cijfers verstrekt door het International Monetary Fund kochten de Grieken al voor de 4de maand op rij GOUD.

Waarnemers piekeren zich suf over de reden waarom Griekenland GOUD koopt. Mogelijk is 1 van de redenen de drang naar economisch nationalisme, hoewel het niet helemaal duidelijk is wat de Grieken daar precies mee bedoelen. Ook een streven naar meer zekerheid speelt een rol in het verhaal.

Slechts beperkte bescherming...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

VIDEO: Bitcoin versus GOUD & zilver

Mike Maloney en Chris Martenson bespreken de opkomst van de nieuwe digitale munt bitcoin.

Alhoewel beide heren geen intentie hebben om geld richting de virtuele valuta te sturen, vinden ze het wel een interessante ontwikkelingen. Maloney is er in principe niet tegen als de massa dit medium accepteert als ruilmiddel. Martenson is echter sceptisch over het systeem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

US Mint verkoopt terug GOUDen munten,… 40 % boven spot

Een maand geleden had de US Mint de verkoop van de 1/10 ounce golden eagle opgeschort. Sinds gisteren is de munt weer verkrijgbaar. De gewenste koper moet daarvoor slechts $ 195 betalen + $ 5,95 voor de doos en $ 4,95 voor de verzendkosten. Hierdoor betaalt de koper een premie van ruim 40 % boven de spotprijs, aldusLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$