Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 4546 tot 4550
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Centrale banken blijven GOUD kopen

De centrale banken van Rusland, Griekenland, Turkije Kazakhstan en Azerbeidjan hebben hun GOUDreserves in april voor de 7de maand op rij aangevuld. De centrale bankiers liggen dus blijkbaar niet wakker van de corrigerende beweging die de GOUDprijs vorige maand heeft gemaakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Klokkenluider World Bank: Er is geen GOUD in Fort Knox

Een voormalige insider van de World Bank, ex-Senior Counsel Karen Hudes, zegt dat het globale financiële systeem gedomineerd wordt rond een kleine groep corrupte, machtsbeluste mensen rond de Federal Reserve. Ze gelooft ook dat er geen GOUD meer aanwezig is in Fort Knox. Karen Hudes werd naar eigen zeggen ontslagen wanneer ze met deze gegevens naar buiten wou komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Make no mistake! Amerikaanse monetaire politiek zal GOUDprijs blijven ondersteunen

Francisco Blanch van Bank of America Merrill Lynch Global Research neemt de handschoen op tegen al diegenen die schreeuwen dat het over en uit is met het GOUD. Het is namelijk opvallend dat god en klein piertje momenteel de GOUDprijs de dieperik in schreeuwt.

Volledig ten oprechte volgens Blanch, want er zijn wel degelijk argumenten in te brengen die pro het GOUD pleiten. De Amerikaanse monetaire politiek zal de GOUDprijs blijven ondersteunen, de Fed blijft namelijk aan een gezapig tempo geld drukken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

GOUD bleef nooit lang onder de ‘Stairway To Hell’

Citibank analist Tom Fitzpatrick is optimistisch voor GOUD op de middellange en lange termijn. Hij verwijst daarvoor naar de 'Stairway To Hell', de trap naar de hel van het Amerikaanse schuldplafond. Het schuldplafond is al geruime tijd uit het nieuws verdwenen, maar sinds 2000 is de GOUDprijs nooit lang onder de evolutie van het Amerikaanse schuldplafond gebleven.

In 2008 daalde de GOUDprijs al eens terug tot $ 682 waarna het opveerde tot $ 1.921 in drie jaar tijd. Eenzelfde evolutie zou de GOUDprijs doen zakken tot $ 1.260 om daarna op te veren naar $ 3.500 tegen 2016. Dit komt overeen met de vermoedelijke evolutie van het Amerikaanse schuldplafonds aldus Tom Fitzpatrick.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

De nieuwe GOUDmarkt bereidt zich in alle stilte voor

Tekoa Da Silva van Bull Market Thinking geeft een interessant interview aan Bridgette Anderson op het World Resource Investment Conference in Vancouver. Hij zegt dat de huidige volatiliteit op de GOUDmarkt normaal is gezien de omstandigheden. Tijdens de stierenmarkt van eind jaren '70 begin jaren '80 was er een gelijkaardige volatiliteit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$