Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 4546 tot 4550
Bron: ftm.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Hedgefuns weer long op GOUD vanwege angst voor inflatie

Is de GOUDprijs hersteld na de klapper van vorige maand? Niet helemaal. Maar inflatiezorgen hebben de koers weer een slinger gegeven.

Hegdefondsen hebben sinds 30 april hun long-posities op GOUD met 19 procent opgeschroefd. De shortcontracten op GOUD van grote marktpartijen namen met 9,2 procent af. Beleggers maken zich weer zorgen over inflatie. De Federal Reserve maakte begin deze maand bekend dat het door blijft gaan met steunaankopen, en zo nodig zelfs nog uitbreidt. De ECB verlaagde op zijn beurt de rente naar historisch laag niveau.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Wat is een GOUDstandaard?

Met de dalende GOUDprijs zijn de gesprekken over de invoering van een GOUDstandaard heel ver weg. Een tweetal jaren geleden werd er nog openlijk gesproken over een mogelijk invoering van de GOUDstandaard op de een of andere manier. Maar was is nu precies een GOUDstandaard? 

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Beleggers massaal short op grondstoffen

Naast trackers short op GOUD, zagen ook andere ETF Securities short, de afgelopen tijd grote hoeveelheden geld instromen. Zoals bijvoorbeeld de ETFS Daily Short Copper, waar alleen in al de afgelopen week 37 miljoen dollar instroomde. De ETFS Daily short Silver zag de hoogste instroom sinds maart 2012.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Hoeveel junior miners gaan dit overleven?

De GOUDprijs heeft het moeilijk, de GOUDmijnaandelen hebben het heel moeilijk, maar de junior GOUDmijnaandelen hebben het ontzettend moeilijk, en daar zijn verschillende redenen voor. De sector ziet zwarte sneeuw in plaats van GOUDen dollars. En er lijkt op het eerste gezicht niet veel beterschap in te zitten, zo staat op

Bron: iex.nl
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

GOUD onder 1400

Bam, daar sneuvelde de 1400 dollar-grens. GOUD is niet te stuiten. Neerwaarts wel te verstaan. 

Dow, door de 15.000, Nikkei door de 15.000, GOUD door de 1400. Welke hoort niet in dit rijtje thuis...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$