Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 4556 tot 4560
Bron: iex.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Ben is machtiger dan het zwaard

Aanvankelijk was er gisteren geen vuiltje aan de (QE) lucht: Bernanke sprak het congres toe over de toestand van de Amerikaanse economie en sprak over de risico’s van een te snelle exit van steunaankopen. Treasury- en GOUDmarkten haalden opgelucht adem; geen snelle afbouw van steunaankopen dus.

Na Bernanke’s update was er een Q&A, waarin een senator vroeg of het eventueel toch ook mogelijk was dat de Fed al voor Labor day (1 september) ging afbouwen en toen gebeurde het: Bernanke gaf wat ontwijkende antwoorden waarin ook het woordje ‘could’ voorkwam.... Het zou dus toch kunnen dat er al sneller afgebouwd wordt!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

GOUDprijs stijgt en daalt door Bernanke

Bernanke weet de financiële markten in beweging te krijgen. Niet vreemd, want de Fed kan iedere maand met $85 miljard strooien. De grote vraag was of Bernanke het stimuleringsprogramma zou aanpassen. Een duidelijk antwoord hebben we niet gekregen, maar de prijzen van GOUD en zilver gingen hard omhoog en weer omlaag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Aziatische centrale banken blijven GOUD kopen

De Aziatische centrale banken bleven GOUD opstapelen in het eerste kwartaal volgens het rapport van het World Gold Council. Zelfs een klein land als Indonesië is begonnen met de aankoop van het gele edelmetaal. Dit wijst erop dat de centrale banken GOUD nog steeds zien als een goede diversificatie voor hun reserves aldus BullionStreet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Waarom deze grote investeerder in GOUD de handdoek in de ring gooide…

Met het GOUD blijft het moeilijk kersen eten. Op korte termijn is er weinig eer te behalen met het edelmetaal, op langere termijn liggen de zaken duidelijk helemaal anders. Maar wat is de nu eigenlijke reden waarom de GOUDprijs medio april plots is gaan verzwakken?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Bernanke zet GOUD op verkeerde been

De voorzitter van de Fed, Ben Bernanke, zette de GOUDmarkt vandaag een stevige hak. De voorbereide tekst van de hoorzitting voor het Amerikaanse congres liet er weinig twijfel over bestaan: het is nog veel te vroeg om het opkoopprogramma voor Amerikaanse staatsobligaties (QE) te stoppen.

GOUD schoot omhoog tot boven 1410 dollar per ounce op de publicatie van de tekst.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$