Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 4566 tot 4570
Bron:
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

GOUDprijs zal bepaald worden door handel in fysiek GOUD

Jim Sinclair: “Handel in fysiek GOUD zal papierGOUD vervangen”

GOUDanalist Jim Sinclair is van mening dat de GOUDprijs in de toekomst bepaald zal worden door de handel in fysiek GOUD. Momenteel wordt de prijs nog bepaald door de handel in contractuele verplichtingen, ook wel ‘papierGOUD’ genoemd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

De echte waarde van GOUD ligt momenteel op $ 10.783/oz

In een recent rapport, "Do Industrialized Countries Hold the Right Foreign Exchange Reserves?”, gepubliceerd door The Federal Reserve Bank of New York, komen 2 belangrijke feiten aan bod: 1) De recente en ongeziene opbouw van deviezenreserves bij de centrale banken, 2) Hoe gaan deze centrale banken deze reserves terugdraaien zonder het monetair systeem te ontregelen. Het antwoord staat niet in het artikel van de Fed, maar is duidelijk volgens

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

ETF's moeten 109 ton GOUD verkopen

Barclays schat in dat beleggingsfondsen die GOUDstaven bewaren voor de aandeelhouders (zogeheten ETF's) nog 109 ton GOUD 'teveel' hebben. Door de daling van de GOUDprijs willen meer beleggers van hun papieren claimbewijs af. De verkoop van GOUD door ETF's schept eenmalig extra aanbod en houdt daarmee de prijs laag.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 26 mei 2013

Vooruitblik: Meningen verdeeld over richting van de GOUDprijs

Alhoewel de afgelopen week een positieve week was voor de GOUDprijs, waarin het edelmetaal een stijging liet zien tot net onder de 1400 dollar grens, zijn analisten voor de komende week onzeker welke richting GOUD op zal gaan. Volgens de wekelijkse enquête van Kitco waarin investeerders wordt gevraagd naar de verwachtingen van de GOUDkoers voor de komende week blijkt dat de meningen sterk verdeeld zijn.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 26 mei 2013

GOUD en zilver report (Week 21)

De GOUDprijs steeg afgelopen week met 1,15%, de zilverprijs bleef vrijwel onveranderd. Marketupdate heeft iedere week een kort overzicht van de laatste nieuwtjes uit de GOUD- en zilvermarkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$