Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 4571 tot 4575
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Bernanke zet GOUD op verkeerde been

De voorzitter van de Fed, Ben Bernanke, zette de GOUDmarkt vandaag een stevige hak. De voorbereide tekst van de hoorzitting voor het Amerikaanse congres liet er weinig twijfel over bestaan: het is nog veel te vroeg om het opkoopprogramma voor Amerikaanse staatsobligaties (QE) te stoppen.

GOUD schoot omhoog tot boven 1410 dollar per ounce op de publicatie van de tekst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

GOUDprijs doet jo-jo, maar “GOUD nog steeds relevant als verzekering”

GOUD verdient nog steeds een plek in een beleggingsportefeuille, zo meent Steve Land van het Franklin Gold and Precious Metals Fund. De GOUDprijs is dit jaar al 18% gezakt en is in een officiële 'bear market' terechtgekomen. Beleggers verkochten hun positie in GOUD en kozen in toenemende mate voor meer risicovolle beleggingen. Juist daarom is de verzekering die GOUD kan bieden momenteel zo aantrekkelijk geprijsd.

Vandaag doet de GOUDprijs alvast een jo-jo. Daar het gisteren tot twee keer toe de $ 1.400 net niet kon doorbreken, was er vandaag rond 15h00 een krachtige opstoot van $ 1.390 tot bijna $ 1.410 waarna de GOUDprijs even snel weer daalde tot $ 1.370. De volatiliteit neemt steeds meer toe op de GOUDmarkt.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

George Soros stapt in de GOUDmijnen

Nee, George Soros gaat niet zelf de GOUDmijn in. Wel is hij van mening dat de meeste mijnaandelen momenteel aantrekkelijk geprijsd zijn. Hij verkocht een deel van zijn aandelen in het GLD fonds en gebruikt de opbrengst om ETF's te kopen die GOUDmijnen volgen. De mijnaandelen zijn sinds september vorig jaar in prijs gehalveerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Eerste stijging van de vraag naar juwelen in U.S. in 7 jaar!

Jason Toussaint, chief executive officer van World Gold Trust Services (een dochter van de World Gold Council), gaf een uitgebreide commentaar bij de verkoopcijfers van GOUD in de 1ste 3 maanden van dit jaar. Daarbij enkele opvallende vaststellingen.

Zo was er de 1ste stijging van de vraag naar juwelen in de U.S. in 7 jaar. Volgens de Gold Demand Trends van de World Gold Council was deze trend ook wereldwijd merkbaar: de totale vraag naar juwelen steeg vergeleken met vorig jaar in q1 met een stevige 12 percent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Dr. Paul Craig Roberts: GOUD zit niet in een berenmarkt

Een dalende GOUDprijs beschermt de waarde van de dollar, deze moet hoog genoeg blijven zodat de Federal Reserve geld kan blijven printen aan een tempo van ongeveer $ 1 biljoen per jaar. De daling van de GOUDprijs moet er ook voor zorgen dat het GOUD verhuisd van de zwakke handen naar de elite. GOUD concentreert zich in steeds minder handen, en het zijn die handen die het hardste roepen om GOUD zo snel mogelijk te dumpen, dat zegt Dr. Paul Craig Roberts.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$