Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 4576 tot 4580
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

GOUDproducent Agnico Eagle zeer actief in strategische investeringen

Gisteren maakte GOUDproducent Agnico Eagle bekend een investering van  $15 mil te hebben gedaan in Probe Mines. Hiermee verwerft Agnico bijna 10% van alle aandelen van Probe . Dit is al de vierde soortgelijke investering door Agnico in 2 maanden, en deze activiteit is opmerkelijk gezien de uiterste voorzichtigheid waarmee GOUDproducenten op dit moment geld uitgeven.

[...]

Bron: goudbelegger.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

De psychologie achter beleggen in GOUD

De edelmetalen zitten de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. De koersen van GOUD en zilver staan al maanden onder druk en het sentiment wordt steeds negatiever.  In de media worden steeds vaker  koersdoelen genoemd van 1000 dollar per ounce GOUD of zelfs lager. De stemming op de edelmetaalmarkt lijkt niet slechter te kunnen worden, maar dat is nou juist wat de edelmetalen nu aantrekkelijk maakt. De geschiedenis leert dat als het sentiment onder beleggers een dieptepunt heeft bereikt, de koersen op het punt staan aan een spectaculaire stijging te beginnen.

De laatste keer dat we dit zagen op de edelmetaalmarkt was eind 2008. GOUD noteerde toen onder de 700 dollar per ounce. Nog geen 3 jaar later bereikte de GOUDkoers een recordhoogte van meer dan 1900 dollar per ounce.  Een hele mooie winst voor de dappere belegger die op het dieptepunt instapte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Waarom manipuleren de centrale banken de GOUDprijs niet hoger?

In een interview op Financial Sense vraagt Marc Faber zich af waarom de centrale banken de GOUDprijs niet hoger manipuleren, in de veronderstelling dat ze de GOUDprijs nu naar beneden manipuleren. Er zijn vele theorieën over de manipulatie van de GOUDprijs, maar daar distantieert Faber zich van. Hij vraagt zich wel af wie bevoordeeld is bij een lagere GOUDprijs.

Faber zegt dat volgens Eric Sprott de GOUDvoorraden in de Verenigde Staten verdwenen zijn. De Federal Reserve zou daarom de GOUDprijs naar beneden manipuleren. Maar waarom zou de Federal Reserve de GOUDprijs naar beneden manipuleren en daardoor China, Rusland en India de kans geven om goedkoop GOUD in te slaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

GOUDprijs lijkt dubbele bodem te vormen

Matthew Schilling, commodity broker bij R.J. O’Brien in Chicago, is op basis van de charts niet zo pessimistisch voor het GOUD. De GOUDprijs lijkt een dubbele bodem te vormen, van waarop een herstelfase kan ingezet worden. Hoe ver dat herstel kan reiken is nog onduidelijk.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

"De dagen van GOUD zijn geteld"

GOUD is een volkomen nutteloos metaal dat in een tijdperk van lage inflatie geen enkel nut heeft. Centrale banken hebben het metaal door de jaren heen zeer geleidelijk verkocht, om een crash van de GOUDprijs te voorkomen. We lezen dit in een opiniestuk in de Financial Times uit 2004. De GOUDprijs was toen $400 per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$