Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4581 tot 4585
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Peter Schiff: ‘GOUD gaat hoger door Japanse crisis’

Peter Schiff liet er geen misverstand over bestaan op CNBC: Japan is een doodlopende straat ingeslagen met haar monetair beleid. De Japanse crisis is nog maar net begonnen, want een potentiële hyperinflatoire nachtmerrie loert om de hoek.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Beleggers stappen uit GOUD-ETF's en kopen meer fysiek GOUD

WGC: Beleggers stappen uit GOUD-ETF's en kopen fysiek GOUD

De World Gold Council (WGC) heeft vandaag haar kwartaalbericht over de wereldwijde GOUDmarkt naar buiten gebracht. In dit rapport licht de WGC de laatste ontwikkelingen in de fysieke GOUDmarkt toe. Zo blijkt dat de vraag naar GOUDen juwelen in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 10% hoger lag dan in het vierde kwartaal van vorig jaar en dat centrale banken voor het negende kwartaal op rij GOUD gekocht hebben. Een andere opvallende ontwikkeling is de daling van het aanbod van sloopGOUD. Het afgelopen kwartaal was het vierde kwartaal op rij waarin er minder 'oud GOUD' werd aangeboden. Volgens de WGC hangt dat meer samen met het opdrogen van aanbod dan met de ontwikkeling van de GOUDprijs.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Beleggers stappen uit GOUD-ETF's en kopen meer fysiek GOUD

Er vindt een kentering plaats in de GOUDmarkt. Het laatste rapport van de World Gold Council laat namelijk zien dat GOUD-ETF's voor het eerst gekrompen zijn! Niet langer willen beleggers een papieren claim, maar fysiek GOUD vasthouden. De vraag naar beleggingsGOUD nam in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw toe. We vragen ons af wat het tweede kwartaal gaat brengen, gezien de grote vraag naar fysiek metaal in de maand april.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Verrassend!! Soros koopt nu GOUDmijnaandelen

Miljardair en een van 's werelds beste hedge fund managers Georges Soros heeft voor $ 25 miljoen call opties gekocht op GDXJ, een ETF die belegt in junior gold miners. Georges Soros kan met zijn fonds Soros Fund Management LLC een gemiddeld jaarlijks rendement van 20 % voorleggen over de laatste 40 jaar. Het is dus wijs om te kijken wat Soros doet.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

India wil GOUDbezit ontmoedigen met nieuwe obligaties

De Indiase regering en de Reserve Bank of India willen de vraag naar fysiek GOUD afremmen. Het verhogen van de importheffing naar 6% had wel enig effect, maar blijkbaar was dat niet voldoende. De volgende stap is de introductie van een inflatie gedekte obligatielening. Beleggers krijgen meer rendement als de inflatie oploopt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$