Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4586 tot 4590
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Veteraan in technische analyse: GOUD en zilver kunnen nog véél lager

Peter L. Brandt is een veteraan, maar ook expert op het gebied van technische analyse en vooral bij grondstoffen. Volgens zijn huidige analyse van de GOUD- en zilvermarkt kunnen de prijzen de komende maanden nog veel lager.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

World Gold Council: Vraag naar juwelen en beleggingsGOUD gestegen

De vraag naar juwelen en GOUDen munten en baren is in het eerste kwartaal van dit jaar weer wat toegenomen, zo schrijft de World Gold Council. Daar stond de verkoop van een aanzienlijke hoeveelheid GOUD uit ETF's tegenover. Centrale banken bleven GOUD kopen. Opvallend is dat het aanbod van sloopGOUD al vier kwartalen op rij daalt. Alle details leest u op Marketupdate.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Hedgefuns weer long op GOUD vanwege angst voor inflatie

Is de GOUDprijs hersteld na de klapper van vorige maand? Niet helemaal. Maar inflatiezorgen hebben de koers weer een slinger gegeven.

Hegdefondsen hebben sinds 30 april hun long-posities op GOUD met 19 procent opgeschroefd. De shortcontracten op GOUD van grote marktpartijen namen met 9,2 procent af. Beleggers maken zich weer zorgen over inflatie. De Federal Reserve maakte begin deze maand bekend dat het door blijft gaan met steunaankopen, en zo nodig zelfs nog uitbreidt. De ECB verlaagde op zijn beurt de rente naar historisch laag niveau.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Wat is een GOUDstandaard?

Met de dalende GOUDprijs zijn de gesprekken over de invoering van een GOUDstandaard heel ver weg. Een tweetal jaren geleden werd er nog openlijk gesproken over een mogelijk invoering van de GOUDstandaard op de een of andere manier. Maar was is nu precies een GOUDstandaard? 

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Beleggers massaal short op grondstoffen

Naast trackers short op GOUD, zagen ook andere ETF Securities short, de afgelopen tijd grote hoeveelheden geld instromen. Zoals bijvoorbeeld de ETFS Daily Short Copper, waar alleen in al de afgelopen week 37 miljoen dollar instroomde. De ETFS Daily short Silver zag de hoogste instroom sinds maart 2012.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$