Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 4586 tot 4590
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Aziatische centrale banken blijven GOUD kopen

De Aziatische centrale banken bleven GOUD opstapelen in het eerste kwartaal volgens het rapport van het World Gold Council. Zelfs een klein land als Indonesië is begonnen met de aankoop van het gele edelmetaal. Dit wijst erop dat de centrale banken GOUD nog steeds zien als een goede diversificatie voor hun reserves aldus BullionStreet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Waarom deze grote investeerder in GOUD de handdoek in de ring gooide…

Met het GOUD blijft het moeilijk kersen eten. Op korte termijn is er weinig eer te behalen met het edelmetaal, op langere termijn liggen de zaken duidelijk helemaal anders. Maar wat is de nu eigenlijke reden waarom de GOUDprijs medio april plots is gaan verzwakken?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Bernanke zet GOUD op verkeerde been

De voorzitter van de Fed, Ben Bernanke, zette de GOUDmarkt vandaag een stevige hak. De voorbereide tekst van de hoorzitting voor het Amerikaanse congres liet er weinig twijfel over bestaan: het is nog veel te vroeg om het opkoopprogramma voor Amerikaanse staatsobligaties (QE) te stoppen.

GOUD schoot omhoog tot boven 1410 dollar per ounce op de publicatie van de tekst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

GOUDprijs doet jo-jo, maar “GOUD nog steeds relevant als verzekering”

GOUD verdient nog steeds een plek in een beleggingsportefeuille, zo meent Steve Land van het Franklin Gold and Precious Metals Fund. De GOUDprijs is dit jaar al 18% gezakt en is in een officiële 'bear market' terechtgekomen. Beleggers verkochten hun positie in GOUD en kozen in toenemende mate voor meer risicovolle beleggingen. Juist daarom is de verzekering die GOUD kan bieden momenteel zo aantrekkelijk geprijsd.

Vandaag doet de GOUDprijs alvast een jo-jo. Daar het gisteren tot twee keer toe de $ 1.400 net niet kon doorbreken, was er vandaag rond 15h00 een krachtige opstoot van $ 1.390 tot bijna $ 1.410 waarna de GOUDprijs even snel weer daalde tot $ 1.370. De volatiliteit neemt steeds meer toe op de GOUDmarkt.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

George Soros stapt in de GOUDmijnen

Nee, George Soros gaat niet zelf de GOUDmijn in. Wel is hij van mening dat de meeste mijnaandelen momenteel aantrekkelijk geprijsd zijn. Hij verkocht een deel van zijn aandelen in het GLD fonds en gebruikt de opbrengst om ETF's te kopen die GOUDmijnen volgen. De mijnaandelen zijn sinds september vorig jaar in prijs gehalveerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$