Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 461 tot 465
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Rusland haalt uit: nieuwe recordaankoop GOUD

Het is al langer bekend dat het een absolute topprioriteit van de Russische centrale bank is om massaal GOUD en Amerikaanse bonds op te kopen. Op die manier zet Moskou druk op de petrodollar. Best een geniale strategie.

Deze week raakte bekend dat de Russische centrale bank in 2016 alleen al (januari tot september) 125 ton GOUD heeft ingekocht. Daarmee klokken de Russische GOUDposities af op 1543 ton, de vijfde grootste GOUDreserves ter wereld, en de sterkst groeiende GOUDreserves ter wereld. Zelfs China, dat een veel grotere liquiditeitspositie heeft, kan de Russische GOUDkoopwoede niet evenaren.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

India overweegt importheffing GOUD te verlagen

De regering van India overweegt de importheffing op GOUD te verlagen, nadat de import van het edelmetaal naar nieuw dieptepunt was gezakt. India hanteert een invoerheffing van 10% op het edelmetaal om GOUD kopen te ontmoedigen, maar zou van plan zijn die belasting naar 4% te verlagen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 oktober 2016

Het verschil tussen beleggen in GOUD en beleggen in zilver

Investeren in edelmetaal betekent voor de meeste beleggers beleggen in GOUD. Zilver staat over het algemeen in de schaduw van GOUD. Het verschil tussen GOUD en zilver is enorm. Er komt meer dan 10 keer zoveel zilver uit de grond dan GOUD terwijl de GOUDprijs momenteel 71 keer zo hoog als de zilverprijs.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 20 oktober 2016

Rusland kocht 500.000 ounce GOUD in september

Rusland heeft afgelopen maand 500.000 ounces GOUD opgekocht. De monetaire rol van GOUD......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 oktober 2016

Topman GOUDindustrie voorspelt GOUDprijs van minstens $5.000

Beleggers doen er beter aan om niet te luisteren naar beleidsmakers, maar naar personen die het al jaren bij het rechte eind hebben. Een van die personen waar we bij Slim Beleggen al jaren naar luisteren is Pierre Lassonde. Lassonde is de voormalige president van Newmont Mining, was voorzitter van World Gold Council en is de topman van Franco-Neveda. Een grote meneer in de GOUDmarkt. Maar hij heeft vooral een bijzonder scherpe blik op het financiƫle systeem.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$