EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
35
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 4601 tot 4605
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

GOUDproducent Agnico Eagle zeer actief in strategische investeringen

Gisteren maakte GOUDproducent Agnico Eagle bekend een investering van  $15 mil te hebben gedaan in Probe Mines. Hiermee verwerft Agnico bijna 10% van alle aandelen van Probe . Dit is al de vierde soortgelijke investering door Agnico in 2 maanden, en deze activiteit is opmerkelijk gezien de uiterste voorzichtigheid waarmee GOUDproducenten op dit moment geld uitgeven.

[...]

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

De psychologie achter beleggen in GOUD

De edelmetalen zitten de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. De koersen van GOUD en zilver staan al maanden onder druk en het sentiment wordt steeds negatiever.  In de media worden steeds vaker  koersdoelen genoemd van 1000 dollar per ounce GOUD of zelfs lager. De stemming op de edelmetaalmarkt lijkt niet slechter te kunnen worden, maar dat is nou juist wat de edelmetalen nu aantrekkelijk maakt. De geschiedenis leert dat als het sentiment onder beleggers een dieptepunt heeft bereikt, de koersen op het punt staan aan een spectaculaire stijging te beginnen.

De laatste keer dat we dit zagen op de edelmetaalmarkt was eind 2008. GOUD noteerde toen onder de 700 dollar per ounce. Nog geen 3 jaar later bereikte de GOUDkoers een recordhoogte van meer dan 1900 dollar per ounce.  Een hele mooie winst voor de dappere belegger die op het dieptepunt instapte.

Lees verder op goudbelegger.com
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

Waarom manipuleren de centrale banken de GOUDprijs niet hoger?

In een interview op Financial Sense vraagt Marc Faber zich af waarom de centrale banken de GOUDprijs niet hoger manipuleren, in de veronderstelling dat ze de GOUDprijs nu naar beneden manipuleren. Er zijn vele theorieën over de manipulatie van de GOUDprijs, maar daar distantieert Faber zich van. Hij vraagt zich wel af wie bevoordeeld is bij een lagere GOUDprijs.

Faber zegt dat volgens Eric Sprott de GOUDvoorraden in de Verenigde Staten verdwenen zijn. De Federal Reserve zou daarom de GOUDprijs naar beneden manipuleren. Maar waarom zou de Federal Reserve de GOUDprijs naar beneden manipuleren en daardoor China, Rusland en India de kans geven om goedkoop GOUD in te slaan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

GOUDprijs lijkt dubbele bodem te vormen

Matthew Schilling, commodity broker bij R.J. O’Brien in Chicago, is op basis van de charts niet zo pessimistisch voor het GOUD. De GOUDprijs lijkt een dubbele bodem te vormen, van waarop een herstelfase kan ingezet worden. Hoe ver dat herstel kan reiken is nog onduidelijk.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

"De dagen van GOUD zijn geteld"

GOUD is een volkomen nutteloos metaal dat in een tijdperk van lage inflatie geen enkel nut heeft. Centrale banken hebben het metaal door de jaren heen zeer geleidelijk verkocht, om een crash van de GOUDprijs te voorkomen. We lezen dit in een opiniestuk in de Financial Times uit 2004. De GOUDprijs was toen $400 per troy ounce.

Lees verder op MarketUpdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs