Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 4616 tot 4620
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Verrassend!! Soros koopt nu GOUDmijnaandelen

Miljardair en een van 's werelds beste hedge fund managers Georges Soros heeft voor $ 25 miljoen call opties gekocht op GDXJ, een ETF die belegt in junior gold miners. Georges Soros kan met zijn fonds Soros Fund Management LLC een gemiddeld jaarlijks rendement van 20 % voorleggen over de laatste 40 jaar. Het is dus wijs om te kijken wat Soros doet.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

India wil GOUDbezit ontmoedigen met nieuwe obligaties

De Indiase regering en de Reserve Bank of India willen de vraag naar fysiek GOUD afremmen. Het verhogen van de importheffing naar 6% had wel enig effect, maar blijkbaar was dat niet voldoende. De volgende stap is de introductie van een inflatie gedekte obligatielening. Beleggers krijgen meer rendement als de inflatie oploopt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Veteraan in technische analyse: GOUD en zilver kunnen nog véél lager

Peter L. Brandt is een veteraan, maar ook expert op het gebied van technische analyse en vooral bij grondstoffen. Volgens zijn huidige analyse van de GOUD- en zilvermarkt kunnen de prijzen de komende maanden nog veel lager.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

World Gold Council: Vraag naar juwelen en beleggingsGOUD gestegen

De vraag naar juwelen en GOUDen munten en baren is in het eerste kwartaal van dit jaar weer wat toegenomen, zo schrijft de World Gold Council. Daar stond de verkoop van een aanzienlijke hoeveelheid GOUD uit ETF's tegenover. Centrale banken bleven GOUD kopen. Opvallend is dat het aanbod van sloopGOUD al vier kwartalen op rij daalt. Alle details leest u op Marketupdate.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Hedgefuns weer long op GOUD vanwege angst voor inflatie

Is de GOUDprijs hersteld na de klapper van vorige maand? Niet helemaal. Maar inflatiezorgen hebben de koers weer een slinger gegeven.

Hegdefondsen hebben sinds 30 april hun long-posities op GOUD met 19 procent opgeschroefd. De shortcontracten op GOUD van grote marktpartijen namen met 9,2 procent af. Beleggers maken zich weer zorgen over inflatie. De Federal Reserve maakte begin deze maand bekend dat het door blijft gaan met steunaankopen, en zo nodig zelfs nog uitbreidt. De ECB verlaagde op zijn beurt de rente naar historisch laag niveau.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$