Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 4626 tot 4630
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Hoe zit het nu met de GOUDmarkt?

Op Silverdoctors maakt Charles Hugh Smith van Peak Prosperity een interessante analyse over de fundamenten in de GOUDmarkt. Na de dramatische crash wist de GOUDprijs sterk te herstellen, maar de laatste dagen vindt het niet genoeg kracht om door de eerste serieuze weerstand te stijgen. Hoe moet het nu verder met de GOUDprijs?

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Bezuinigen verkeerd – Faillissement correct

Bezuinigen werkt niet. De bezuinigingen in de EU hebben hun limiet bereikt, de nadruk is op groei, die nu prioriteit verdient. EU-landen zoals Ierland, Griekenland, Portugal en Spanje probeerden het maar het werkte niet. Bezuinigen met daarbovenop nog verhoogde belastingen leidt tot ontslagen, en levert groot ongenoegen. De verwachtte meeropbrengst door belastingverhogingen leverde in de praktijk geen of lagere revenuen. De tekorten zijn nog steeds even hoog of  nog verder opgelopen, en ver boven de toegestane 3%-norm van de Europese Unie, die de EU-bureaucratie eist om zich van voldoende inkomsten te voorzien. De werkloosheid ging omhoog, het BBP omlaag. Faillissement met schuldsanering, of de terugkeer naar een munt gekoppeld aan GOUD, is de enige aanpak om de crisis te beëindigen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 5 mei 2013

GOUD en zilver report (Week 18)

Het wekelijkse overzicht van de GOUD- en zilverprijzen. De afgelopen week bleven de prijzen netto vrijwel onveranderd, ondanks slechte banencijfers van loonstrookjesverwerker ADP en een voortzetting van het soepele monetaire beleid van de Fed en de ECB. Ondertussen neemt de inflatie af. Is dat een verklaring voor het matige rendement van GOUD van de laatste tijd?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Jim Rickards: GOUD naar $ 4.000 bij deflatie

Centrale bankiers zijn als de dood voor deflatie. Ze zullen er dan ook alles aan doen om deflatie te vermijden. De laatste jaren heeft de Federal Reserve dan ook alles uit de kast gehaald om deflatie te bestrijden: 0 %-rente, quantitative easing, ... Momenteel zit het inflatieniveau weer in dalende lijn en wordt de vrees voor deflatie weer groter. Hoe dan ook, inflatie is goed voor GOUD, maar deflatie is ook goed voor GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Beleggen in ondergewaardeerde sectoren? Dit is dé positie die je moet hebben!

Als tegendraadse belegger ben je altijd op zoek naar ondergewaardeerde sectoren. Buiten de GOUD- en zilvermijnen zijn er nog enkele sectoren die door de markten gemeden worden als de pest. Energie- en materiaalaandelen zijn zowaar nog meer ondergewaardeerd dan de GOUD- en zilvermijnen. Een belegging in deze sectoren kan zijn vruchten afwerpen de komende jaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$