Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 4631 tot 4635
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

U.S. Mint kan de vraag naar kleine American Eagle gold bullion coins niet bijbenen

Wat is er toch aan de hand op de GOUDmarkt? De instorting van de GOUDprijs heeft blijkbaar de honger van de investeerders naar fysiek GOUD alleen maar doen toenemen. Steeds duidelijker wordt dat de prijsval bij het GOUD vooral een zaak van de ‘papieren’ markt was.

Daarbij zou 1 grote verkooporder op de COMEX, in orde van grootte van 53.000 contracten, verantwoordelijk zijn voor een prijsdaling met meer dan 10 percent. Het contrast met de fysieke GOUDmarkt kan echter niet groter zijn, want daar loopt het werkelijk storm.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Vraag naar zilver sterk toegenomen na prijsdaling

| De zilverprijs is in twee weken tijd gezakt van €680 naar €570 per kilogram, een daling van meer dan 16%. Ten opzichte van het begin van dit jaar is er al 23% van de zilverprijs af gegaan. Hoewel een prijsdaling op het eerste gezicht juist lijkt te wijzen op verkoopdruk zijn juist de levertijden en de premies op GOUDen en zilveren munten opgelopen. Dat wijst erop, dat de vraag het aanbod overstijgt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Veel GOUD weggehaald uit de kluis van JP Morgan

De afgelopen maanden is er veel GOUD opgehaald uit de kluis van JP Morgan. Deze bank is één van de bullion banks die GOUD beheert voor de handel op de Comex. Klanten van JP Morgan haalden tussen eind 2012 en nu bijna driekwart van het GOUD weg. Waar is dat GOUD heen gegaan?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Britse Royal Mint ziet stijging verkoop GOUDen munten

Ook de Britse Royal Mint zag in april de vraag naar GOUDen en zilveren beleggingsmunten toenemen. Er werd 150% meer GOUD verkocht dan in de maand daarvoor. De Royal Mint zal de productie opschroeven om aan de sterke vraag te kunnen voldoen.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Fysieke GOUDkoorts-'paniek' bereikt Groot-Britmint

Following the entire "developing" world (where faith in paper money "backed" by $1 quadrillion in derivatives is at times questioned, and instead the people, for some inexplicable reason, fall back to hard currency equivalents) scrambling out to their local precious metal dealers to find "out of gold" signs virtually everywhere, yesterday it was the US Mint's turn to announce it had halted shipments of the popular one-tenth ounce gold American Eagle coin as it had run out, following a surge in demand (we expect this shortage will soon spread widely to traditional one-ounce denominations shortly).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$