EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 4666 tot 4670
Geplaatst op: donderdag 16 mei 2013

India wil GOUDbezit ontmoedigen met nieuwe obligaties

De Indiase regering en de Reserve Bank of India willen de vraag naar fysiek GOUD afremmen. Het verhogen van de importheffing naar 6% had wel enig effect, maar blijkbaar was dat niet voldoende. De volgende stap is de introductie van een inflatie gedekte obligatielening. Beleggers krijgen meer rendement als de inflatie oploopt.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 16 mei 2013

Veteraan in technische analyse: GOUD en zilver kunnen nog véél lager

Peter L. Brandt is een veteraan, maar ook expert op het gebied van technische analyse en vooral bij grondstoffen. Volgens zijn huidige analyse van de GOUD- en zilvermarkt kunnen de prijzen de komende maanden nog veel lager.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 16 mei 2013

World Gold Council: Vraag naar juwelen en beleggingsGOUD gestegen

De vraag naar juwelen en GOUDen munten en baren is in het eerste kwartaal van dit jaar weer wat toegenomen, zo schrijft de World Gold Council. Daar stond de verkoop van een aanzienlijke hoeveelheid GOUD uit ETF's tegenover. Centrale banken bleven GOUD kopen. Opvallend is dat het aanbod van sloopGOUD al vier kwartalen op rij daalt. Alle details leest u op Marketupdate.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 16 mei 2013

Hedgefuns weer long op GOUD vanwege angst voor inflatie

Is de GOUDprijs hersteld na de klapper van vorige maand? Niet helemaal. Maar inflatiezorgen hebben de koers weer een slinger gegeven.

Is de GOUDprijs hersteld na de klapper van vorige maand? Niet helemaal. Maar inflatiezorgen hebben de koers weer een slinger gegeven.

Hegdefondsen hebben sinds 30 april hun long-posities op GOUD met 19 procent opgeschroefd. De shortcontracten op GOUD van grote marktpartijen namen met 9,2 procent af. Beleggers maken zich weer zorgen over inflatie. De Federal Reserve maakte begin deze maand bekend dat het door blijft gaan met steunaankopen, en zo nodig zelfs nog uitbreidt. De ECB verlaagde op zijn beurt de rente naar historisch laag niveau.

[...]

Lees verder op ftm.nl
Geplaatst op: donderdag 16 mei 2013

Wat is een GOUDstandaard?

Met de dalende GOUDprijs zijn de gesprekken over de invoering van een GOUDstandaard heel ver weg. Een tweetal jaren geleden werd er nog openlijk gesproken over een mogelijk invoering van de GOUDstandaard op de een of andere manier. Maar was is nu precies een GOUDstandaard? 

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs