Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 4666 tot 4670
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

China is veelvraat van GOUD: Vraag stijgt met 26% !

Dat China op veel vlakken een veelvraat is, is al veel langer bekend. Grote hoeveelheden dollars worden ingekocht, grote steden worden gebouwd en ook op andere manier stijgt China de pan uit. Ook op het gebied van GOUD is China een grootmacht aan het worden. Het land is na India de grootste natie op het gebied van consumptie van GOUD. In de eerste drie maanden van dit jaar is de vraag naar GOUD in het land maar liefst met 26% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Chinezen kochten 320 ton GOUD in Q1 2013

Chinezen kochten in het eerste kwartaal van dit jaar 320,54 ton GOUD, aldus de China Gold Association. De verkoop van GOUDbaren nam sterk toe, maar ook de veel grotere markt voor GOUDen juwelen trok weer wat aan. De Chinezen haalden in het eerste kwartaal bijna 90 ton GOUD uit de grond, meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

China importeert recordhoeveelheid GOUD uit Hong Kong

GOUDvergelijken.nl | Vergelijk nu voor de beste GOUD en zilver prijzen!

De Chinese import van GOUD uit Hong Kong is in maart 2013 meer dan verdubbeld. De hoeveelheid GOUD dat werd ingevoerd steeg naar een all time high. De vraag naar fysiek GOUD in China, de één na grootste GOUDimporteur te wereld, fors gestegen door de recentelijk prijsdaling van het gele edelmetaal.  China importeerde in maart 223.519 kilo GOUD (=223, 5 ton), sloopGOUD inbegrepen. Een maand eerder was dit dit nog maar 97.106 kilo, aldus de gegevens van de regering van Hong Kong.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

‘Japan is slechts een voorsmaakje van wat de rest van de wereld te wachten staat’

De Japanse centrale bank heeft goed om zich heen gekeken en daar 1 ding van onthouden: het printen van geld lijkt de oplossing van alle problemen waar we mee geconfronteerd worden. Ze zullen doorgaan met de geldpersen te laten draaien tot ze volledig met de muur staat.

Op de markten zijn links en rechts al alarmbelletjes beginnen te rinkelen, maar waarschijnlijk is al een point of no return bereikt. De Bank of Japan (BoJ) is namelijk vastbesloten om op de ingeslagen weg verder te gaan. Dat betekent concreet dat we het GOUD in de gaten op langere termijn moeten blijven houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

World Gold Council: Stierenmarkt GOUD nog steeds intact

Volgens de World Gold Council is de stierenmarkt voor GOUD nog steeds intact. Volgens de WGC kan de prijs van GOUD nu slechts een kant opgaan en dat is omhoog. Hoewel er nog steeds veel twijfel is rond GOUD en de voorkeur momenteel uitgaat naar aandelen, blijft de World Gold Council vasthouden aan zijn hogere verwachtingen voor het gele edelmetaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$