Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 4681 tot 4685
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Ambrose Evans-Pritchard: Het tijdperk van geld printen moet nog beginnen

Volgens Ambrose Evans-Pritchard zijn de Federal Reserve en de Bank of Japan de twee hoofdverantwoordelijken voor de daling van de GOUDprijs. De divergentie tussen de prestaties van de grondstoffen en de beurzen is enorm. Monetaire acties zijn hiervoor verantwoordelijk en hebben geleid tot de forse daling van de GOUDprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Een geheim dat iedereen moet weten over de COMEX

Volgens Bill Holter van Miles Franklin Ltd kan de COMEX omvallen als slechts 10 % van de contracten om fysieke levering vraagt. Bij de recente crash van GOUD zijn er vreemde zaken gebeurd. We leven in een wereld waar de papieren prijs overheerst van de fysieke handel tussen vraag en aanbod zegt hij op

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

De banken verdienden miljarden bij de daling van de GOUDprijs

De GOUDcrash kwam in feite niet als een verrassing. Diegene die de markten van dichtbij hadden gevolgd, hadden kunnen weten dat er een crash in aantocht was. De grote banken hebben de markt bespeeld en hebben hiermee miljarden dollars winst gemaakt. Het proces van onderdrukking van de GOUDprijs was al maanden aan de gang, het was enkel een kwestie van het juiste moment af te wachten om genadeloos toe te slaan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

De ontkoppeling tussen GOUD en aandelen

De doorgaans sterk positieve correlatie tussen GOUD en aandelen is in negatief terrein gekomen. De scherpe prijsdaling van GOUD werd niet gevolgd door een soortgelijke daling op de aandelenmarkt. In de zomer van 2008 gebeurde hetzelfde, maar toen volgde enige maanden later een aandelencrash. Heeft deze grafiek voorspellende waarde?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Dit is waarom de olieprijs daalt

GOUD is niet de enige grondstof die onder druk staat. Ook de olieprijs kent een sterke daling de laatste handelsdagen. Er werd aangekondigd dat de strategische olievoorraden in de Verenigde Staten van Amerika zijn gedaald. Dit is meestal een positieve indicator voor de olieprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$