Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 4701 tot 4705
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

JP Morgan verwijdert 65 % van zijn GOUDreseves op 1 dag

heeft 65 % van zijn commerciële GOUDreserves uit de kluis van de COMEX verwijderd op 1 dag. Van 24 op 25 april verlaagde JP Morgan zijn GOUDreserves bij de COMEX van 402.000 ounces naar 141.000 ounces. De GOUDvoorraad van JP Morgan bij de COMEX staat nu op het laagste niveau sinds het zijn kluis heropende in oktober 2010.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Renteverlaging ECB zet GOUDprijs hoger

De renteverlaging van de ECB mist haar uitwerking niet. De euro verzwakt met meer dan een cent tegenover de dollar en de GOUDprijs in euro's ging in korte tijd met 2,4% omhoog. De zilverprijs staat inmiddels zelfs 3,34% hoger. De lagere rente verlaagt de drempel om GOUD in de portefeuille op te nemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

GOUDshops schieten als paddenstoelen uit de grond in Hong Kong

De recente zwakte in de GOUDprijzen heeft ervoor gezorgd dat de GOUDshops in Hong Kong blijven toenemen. Het aantal nieuwe openingen is niet meer bij te houden aldus

BullionStreet

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Hier gaan we… de Zwitsers willen hun GOUD repatriëren!

Een opvallende trend is dat verschillende landen hun GOUDvoorraden opnieuw naar het eigen land willen terughalen. Dat was recent onder meer het geval met Duitsland, dat het eigen GOUD liefst weer in de kluizen van de Bundesbank zou zien opgeslagen.

Maar ook in Zwitserland broeit een gelijkaardige beweging, de Zwitsers willen hun GOUD repatriëren. Het betref meer bepaald een initiatief van de Zwitserse Volkspartij die de Zwitserse centrale bank onder druk wil zetten om te stoppen met het verkopen van de GOUDvoorraden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Kostprijs GOUDproductie naar $ 2.000/ounce

Volgens een onderzoek van de Earth Resource Group, zal de kostprijs voor de GOUDproductie over 10 jaar stijgen naar $ 2.000 per ounce. De laatste 5 jaar stegen de kosten voor de GOUDmijnen al gemiddeld met 17 % per jaar. Hoewel de sector de kosten stilaan terug onder controle krijgt, zal dit slechts van tijdelijke duur zijn aldusLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$