Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 4711 tot 4715
Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Daling GOUD biedt kansen

Op 15 en 16 april daalde de prijs van GOUD met maar liefst 13% naar een niveau van $ 1321,50. Dat was het laagste niveau sinds januari 2011. Over het hoe en waarom van de snelle val van de GOUDprijs doen veel theorieën de ronde. Er gaan geruchten in de ronde, dat de snelle prijsdaling het gevolg was van marktmanipulatie. Daarbij zouden hedgefunds en enkele investmentbanks betrokken zijn geweest en misschien zelfs enkele centrale banken. Volgens the World Gold Council zijn er sterke aanwijzingen, dat op vrijdag 12 maart speculanten aan de slag gingen op de futures markten. Hoe kan het anders, aldus de Gold Council, dat op die dag ongeveer 15% van de jaarlijkse GOUDproductie aangeboden wordt.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Must See: Max Keiser over GOUD bij BBC

Gaat u er maar even rustig voor zitten, want Max Keiser gaat met econoom Daniel Knowles in discussie over GOUD, centrale banken en de economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Ook Australiërs en Japanners kopen GOUD als gekken

Het is ons uiteraard niet ontgaan dat de GOUDprijs op kousenvoeten aan een herstel bezig is. Dat herstel is krachtiger dan verwacht, veel waarnemers hadden er namelijk op gerekend dat bijkomende verkoopdruk zou loskomen wanneer de GOUDprijs zou stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

Matthew Lynn gelooft in terugkeer naar de GOUDstandaard

Volgens Matthew Lynn, een Brit die oa “Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis” gelooft dat de dollar niet langer het gewicht van wereldreservemunt kan blijven dragen. De rest van de wereld is rijker geworden en de U.S.-economie is niet langer de dominante wereldeconomie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 april 2013

GOUDprijs stijgt maar GLD fonds moet verkopen

Het GLD fonds, het grootste GOUD-ETF ter wereld, heeft dit jaar al 250 ton GOUD geliquideerd. Het fonds blijft GOUD uit de kluis halen, terwijl de GOUDprijs alweer aan het stijgen is. Blijkbaar willen meer beleggers eruit. Waar blijft het fysiek GOUD?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$