Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 476 tot 480
Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Beleggen in GOUD versus Beleggen in GOUDmijnen

Beleggen in GOUD versus beleggen in GOUDmijnen. Als de GOUDprijs stijgt dan stijgt de gemiddelde aandelenkoers van.......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

RBC: ‘rally GOUD is voorbij’

RBC Capital Markets commodity strategist, Christopher Louney liet op zakenzender CNBC optekenen dat GOUD heeft gepiekt. Hij ziet GOUD nu tegen het jaareinde afbrokkelen tot $1258 per ons.

De 24%-rally van GOUD dit jaar is volgens Louney volledig gerechtvaardigd. “Het was zowat de perfecte storm voor GOUD maar vandaag is onzekerheid over Brexit, de monetaire politiek van de Fed en de algemene economie op haar retour. Ook de effecten van de hogere volatiliteit van begin dit jaar en de zeer lage rendementen zijn ter ondersteuning van de GOUDprijs uitgespeeld.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Grondstoffenmarkt biedt opnieuw kansen

De grondstoffenmarkt verdient meer aandacht, dat vinden ze alleszins bij Schroders. Op dit moment noteren grondstoffen zodanig laag, en bevinden ze zich in een opwaartse trend, dat het opnieuw interessant is om te investeren in deze beleggingscategorie. Een duidelijk voorbeeld van de heropleving is zichtbaar bij de edelmetalen zoals GOUD en zilver.

De jarenlange grondstoffencrisis heeft er voor gezorgd dat beleggers en investeerders de schrik flink te pakken hebben gekregen en zich niet snel meer wagen op deze markt. Toch wordt het tijd om de knop om te draaien, dat beweert Duncan Lamont, head of research bij Schroders.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Gold-Euro invoeren om inflatie en negatieve rentes tegen te gaan?

Er komt een interessant voorstel vanuit Duitsland om de negatieve bijwerkingen van het huidige monetaire beleid te ‘counteren’. Enkele economen hebben een concept ingediend om een alternatief voor de euro in te voeren, namelijk de ‘Gold-Euro’. Een nieuwe GOUDen munt in fysieke vorm of mogelijks ook in virtuele vorm. 

Het voorstel is heel concreet en komt volgens de economen als geroepen in tijden van monetaire versoepeling en de onzekerheid die het met zich meebrengt. De Europese Centrale Bank hanteert verschillende onconventionele maatregelen met als doel de inflatie de hoogte in te jagen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Xetra-Gold ziet GOUDvoorraad toenemen naar 100 ton

Onlangs kwam Xetra-Gold nog negatief in het nieuws, omdat fysieke uitlevering van GOUD opeens niet meer mogelijk was voor klanten van Deutsche Bank. Maar wie dacht dat klanten daardoor massaal zouden weglopen, die heeft het mis. De GOUDvoorraad van Xetra-Gold nam sindsdien juist toe en passeerde deze week de grens van 100 ton. Dat is meer dan de 90 ton die het fonds beheerde op het moment dat het slechte nieuws naar buiten kwam.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$