Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 4766 tot 4770
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Kunnen we de GOUDmarkt nog vertrouwen?

GOUDkevers zitten met de handen in de haren. De GOUDprijs blijft maar dalen terwijl de fundamenten alleen maar wijzen op een stijging van de GOUDprijs. Er moet dus meer aan de hand zijn. Kunnen we de GOUDmarkt in zijn huidige vorm nog vertrouwen? Onderstaand zijn 4 opvallende divergenties op de GOUDmarkt bij de daling van afgelopen vrijdag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

3 verrassende redenen waarom GOUD beter is dan de dollar

Onderstaande infographic van Visual Capitalist legt perfect uit waarom we ons laten misleiden door nominaal fiatgeld. De prijs van een goed stijgt dan wel in nominale termen, maar een stijging is afhankelijk van 2 zaken: de stijging van de waarde van het goed of een daling van de waarde van de munt. GOUD is door de eeuwen heen een constante waarde geweest en dus veel beter geschikt om de waarde van goederen mee te vergelijken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

De "perfect storm" in de GOUDmarkt, GOUDprijs verder omlaag

De GOUDprijs knalde vrijdag omlaag en zet vandaag gewoon de daling voort. Op het moment van schrijven kost een troy ounce GOUD €1087, bijna €300 onder het all-time high van september vorig jaar!! De "perfect storm" treft de GOUDmarkt en veroorzaakt zware verkoopdruk.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

GOUD en zilver worden interessant

De edelmetalen kregen vrijdag rake klappen. GOUD verloor ruim 5% en de zilverprijs kelderde zelfs met 6%. Is het nu interessant om te kopen?  Het sentiment werd gedrukt door het nieuws dat Cyprus als onderdeel van de pogingen om de bailout te bekostigen zou overwegen een groot deel van de GOUDvoorraad te verkopen. De hoeveelheden waar het om gaat zijn zeer beperkt dus daar ging het niet om. GOUD -en zilverbeleggers waren bang dat dit een precedent zou kunnen scheppen voor andere landen. Wat zou er gebeuren als andere landen hun GOUD moesten verkopen bij een redding? Portugal heeft 382,5 ton GOUD en  Spanje heeft circa 281 ton GOUD in bezit. Die van Italie is 2400 ton, de vier na grootste ter wereld. De verkoop van Cyprus zou dus slechts een druppel in een oceaan zijn. Dit risico was niet ingeprijsd in de markt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Vraag groot, aanbod zeer klein op Belgische GOUDmarkt

Ik maakte al eerder melding van de krapte op de Amerikaanse GOUDmarkt, maar ook in België is de vraag op de fysieke markt groter dan het aanbod.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$