Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 4801 tot 4805
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

WTF! GOUD door de bodem! $1511…

Gaan de stops eraan of niet? Dat is de vraag die op dit moment speelt.

Om een idee te krijgen van het slagveld:

Moet je eigenlijk toch eens kijken naar de volumes. Vandaar wordt duidelijk een extra inspanning gedaan om de prijs beneden de $1530 te krijgen. Dat is de zogenaamde steun op de grafiek. Op dit moment noteren we beneden de $1520 (and dropping fast!) waardoor de opzet lijkt te slagen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Wikileaks: Frankrijk begon met herwaardering GOUDreserve

De Franse centrale bank vond dat GOUD meer waard was dan de $42,22 per troy ounce waartegen Amerika haar GOUDvoorraad tot op de dag van vandaag op de balans zet. Door GOUD te waarderen tegen marktprijs erkent de centrale bank dat niet geld, maar GOUD het uitgangspunt is voor waarde. Met de introductie van de euro gingen alle landen uit het Eurosysteem over op het waarderen van GOUD tegen de marktprijs. Ook de BRICS-landen doen mee het het Eurosysteem!!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Amerikanen adviseerden Vietnam het GOUD naar de Fed te brengen

Een Wikileaks document uit 1975 legt bloot dat Amerika de Vietnamese regering ervan probeerde te overtuigen het GOUD naar de New York Fed en niet naar de Bank of International Settlements te brengen. Amerika had er belang bij om greep te houden op de internationale GOUDmarkt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

"De SDR kan GOUD niet vervangen als reserve"

Een Wikileaks cable uit 1973 laat zien dat de Franse president Pompidou sceptische is over de Special Drawing Rights van het IMF als alternatief voor GOUD. Hij voegt zich met deze uitspraak bij zijn voorganger Charles de Gaulle, die al in 1965 zei dat alleen GOUD een stabiele basis kan zijn voor het monetaire systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Kyle Bass staat perplex over lage GOUDprijs

Het bashen van het GOUD heeft een climax bereikt toen Goldman Sachs gisteren het advies gaf om short te gaan op het GOUD. Als contra-indicatie kan dit tellen! We weten namelijk allemaal dat het altijd het donkerst is vlak voor het moment dat de zon zal opkomen.

Zo is het nu ook met het GOUD. Bijna niemand gelooft nog in het GOUD, het edelmetaal wordt jan en alleman uitgespuwd. In alle stilte wordt zo echter de basis gelegd voor een come-back van de GOUDprijs, iets waar de doorsnee waarnemer momenteel al lang geen rekening meer mee houdt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$